Додому на щиті повернувся Герой Віктор Мороз

Дата: 17.10.2024 16:07
Кількість переглядів: 72

Фото без описуУсе важче говорити слова про те, що Герої не вмирають, коли знову ми отримуємо сумні звістки…

І знову болюча втрата… Додому, до рідного села Калинівка, на щиті повернувся воїн, старший сержант, навідник-оператор Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України - Мороз Віктор Вікторович.

Народився Віктор  31 грудня 2001 року в с. Новосафронівка Новоодеського району Миколаївської області. Після закінчення Калинівської загальноосвітньої школи  І – ІІІ ст навчався в Єланецькому аграрному ліцеї, де здобув професію кухаря. У 2021 році Віктор був призваний на строкову службу до лав Збройних  Сил України,  під час якої розпочалося повномасштабне вторгнення військ рашистів. Після закінчення терміну строкової служби Віктор у 2023  році підписав контракт та продовжив боронити рідну землю.

Загинув Віктор Мороз 11 жовтня 2024 року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку, отримавши поранення несумісне з життям потрапивши під мінометний обстріл противника.

Віктору назавжди залишиться 22… Боляче… Серце рветься на шматки … Війна забирає найкращих. Молодий, повний мрій та планів на майбутнє, які, на превеликий жаль, вже не здійсняться. Він віддав своє життя за рідну землю, за життя кожного українця.

Сьогодні, 17 жовтня 2024 року, схиливши голови, стоячи на колінах, зі сльозами на очах громада зустрічала свого Героя. Віддати останню шану Захиснику прийшли рідні, друзі, побратими, односельчани, представники влади. Поховали Мороза Віктора Вікторовича з почестями на місцевому кладовищі в рідному селі Калинівка. На честь Героя звучав військовий трикратний салют, який гучно пронизував небо.

Уся Єланецька громада висловлює щирі співчуття мамі Тетяні, татові  Віктору, брату Володимиру,  який теж став на захист України, сестрі Надії, коханій дівчині  Камілі, близьким, друзям, побратимам з приводу втрати близької людини. Сумуємо разом з вами, схиляємо голови перед подвигом Героя. Його мужність і самопожертва назавжди залишаться в наших серцях, як нагадування про високу ціну свободи.

Вічна шана і слава Героям України! Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису
Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь