До рідного дому «на щиті» повернувся Герой Микола Володимирович Бєлоцький

Дата: 31.07.2024 14:20
Кількість переглядів: 63

Фото без описуЄланецьку громаду знову окропили сльози… Страшні звістки про втрату воїнів у цій війні, на жаль, продовжують надходити в нашу громаду. І кожна втрата до щему в серці…

Сьогодні, 31 липня 2024 року , жителі громади провели в останню путь старшого матроса, водія автомобільного взводу матеріального забезпечення, нашого земляка, жителя села Богодарівка Миколу Бєлоцького.

Народився Микола 22 травня 1974 року в селі Калинівка Єланецького району Миколаївської області. Був першою дитиною в сімї Водимира Івановича та Любові Федорівни Бєлоцьких. Далі сім’я переїхала на проживання в смт. Єланець. Батько працював майстром в СПТУ-40,  а мама дояркою в колгоспній фермі. У 1976 році Бєлоцькі переїхали в село Крутоярка Ясногородської сільської ради. У 1981 році Микола пішов до 1 класу Ясногородської загальноосвітньої школи. Після закінчення навчання в школі вступив до Єланецького СПТУ-40 та здобув спеціальність тракториста. Згодом,  в 1990 році, сім’я переїхала в село Богодарівку. Там Микола Володимирович працював трактористом в місцевому радгоспі "Труд". Декілька років проживав в селі Новосафронівка. Потім знову повернувся в Богодарівку, де зустрів свою кохану дружину Віру і в них народилась донечка Каріна. Важкі дев’яності змушували шукати заробітки, щоб прогодувати та забезпечити сім’ю Микола їздив в пошуках роботи  і працював на різних об’єктах.

Коли ворог переступив кордон нашої держави у 2014 році Микола Володимирович в 2015 році був мобілізований на її захист. Безпосередньо брав участь у бойових діях під Маріуполем, Широкіним у складі бригади морської піхоти. Демобілізувався у 2019 році і зайнявся відшкодуванням втраченого часу з родиною. На цей час донечка створила сім’ю, народився онучок Миколка, названий на честь дідуся. З початком повномасштабного вторгнення Микола Володимирович, не чекаючи повістки, сам прийшов у військкомат. 26.02.2022 року був призваний  на службу за мобілізацією.

Старший матрос Бєлоцький Микола Володимирович служив водієм  автомобільного взводу матеріального  забезпечення десантно-штурмового батальйону. Останній раз вийшов на зв’язок з рідними 14 березня 2022 року. З того часу про нього ніхто нічого не знав, крім того, що офіційно визнаний "зниклим безвісти". Дружина Віра та донька Каріна провели титанічну роботу з його пошуку. Здали матеріали для експертизи ДНК і вперто вірили, що він живий. Тато Володимир Іванович, тяжко захворів і не дочекавшись вісточки від сина, покинув цей світ. І ось через довгий час пролунав дзвінок з якого рідні почули страшну новину. Микола Володимирович Бєлоцький вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину виявивши стійкість і мужність, загинув 21.03.2022 року  під час виконання бойового завдання в Луганській області.

Живим коридором, не стримуючи сліз, тримаючи в руках прапори та квіти, схиливши голови в скорботі з великою шаною і вдячністю у серці, зустрічали жителі громади свого Героя.

Відважний син України – Микола Бєлоцький пішов на війну як Герой і повернувся звідти Героєм! Микола був справжнім Воїном, для якого відданість обов’язку, честь та гідність вартували надзвичайно дорого.

Уся Єланецька громада висловлює щирі співчуття мамі Любові Федорівні, дружині Вірі донькам Олександрі та Каріні, брату Михайлу, сестрі Тетяні, рідним і близьким, друзям, побратимам з приводу втрати близької людини. У скорботі низько схиляємо голови перед мужністю Миколи.

Поховали Миколу Бєлоцького з усіма військовими почестями на місцевому кладовищі в селі Богодарівка.

Герої не вмирають, вони назавжди залишаються в наших серцях!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь