Єланецька громада попрощалася з Героєм-захисником Іваном Крецу

Дата: 04.07.2024 15:40
Кількість переглядів: 110

Фото без опису

Сьогодні, 04 липня 2024 року, жителі Єланецької громади провели в останню путь ще одного полеглого на війні із загарбницькою росією захисника України, молодшого сержанта окремої десантно-штурмової бригади - Крецу Івана Дмитровича.

 

Народився   Іван  26 серпня  1980 року в селі Новогригорівка Вознесенського району Миколаївської області.  Навчався у школі міста Вознесенськ. Був здібним та активним учнем, сумлінно виконував громадські доручення, брав активну участь у спортивних змаганнях. Після закінчення школи вступив до Одеської державної академії будівництва та архітектури за спеціальністю будівництво мостів та доріг. 18 березня 2002 року одружився, разом з дружиною Веронікою виховували двох прекрасних синів Вадима та Віталія.

 

04 жовтня 2022 року Іван  був призваний на військову службу за мобілізацією Вознесенським РТЦК та СП. Службу проходив у військових частинах на території Британії. Після повернення пішов захищати східну частину України, був командиром аеромобільного відділення. Мав поранення. Після пройшовши реабілітації знову повернувся на лінію фронту. Згодом отримав підвищення кваліфікаційної посади, ставши молодшим сержантом. 

 

Загинув Іван Крецу 08 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання на Запорізькому напрямку в результаті танкового обстрілу з боку противника. Майже рік вважався зниклим безвісти та був ідентифікований за результатами ДНК експертизи.

 

Сьогодні, по встеленій квітами дорозі, зі сльозами на очах, невимовним болем і почуттям важкої втрати земляки навколішки зустрічали «живим коридором» загиблого воїна - Івана Дмитровича Крецу, який поклав своє безцінне життя заради кожного українця.

 

Поховали Івана з усіма військовими почестями на кладовищі Пулевича в селі Велика Солона біля могили його батька.

 

Єланецька селищна рада та жителі громади висловлюють щирі співчуття мамі Марії Іванівні, дружині Вероніці, синам Вадиму та Віталію, братам, рідним, близьким та побратимам загиблого Героя. Розділяємо Ваш жахливий біль втрати та схиляємо голови у глибокій скорботі. Важко знайти слова втіхи, неможливо заспокоїти біль та гіркоту втрати. Кожен загиблий воїн – це болюча рана на душі кожного з нас. Сумуємо разом з Вами, нехай душа загиблого Івана знайде вічний спокій...

 

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!

 

Вічна пам'ять і слава українському воїну!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь