Єланецька громада провела в останню путь Героя-захисника Євгенія Заворотнього

Дата: 23.05.2024 15:16
Кількість переглядів: 114

Не висихають сльози на Єланеччині… Не вщухає пекельний біль…

На щиті повернувся Герой…

 

Страшні звістки про втрату воїнів у цій війні, на жаль, знову продовжують надходити в нашу громаду. І кожна втрата до щему в серці…

Сьогодні скорботний день для жителів Єланецької громади, яка зустрічала нашого захисника,  молодого солдата-навідника, жителя с. Велика Солона – Заворотнього Євгенія Олександровича, 06 березня 2003 року народження.

Народився Євгеній в селі Куйбишевка Вознесенського району Миколаївської області. У 2009 році пішов до першого класу Куйбишевської                           ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку закінчив у 2019 році. Під час навчання в школі був  працелюбним, старанним учнем, завжди брав активну участь у спортивних змаганнях, був нагороджений різноманітними дипломами та подяками. Потім вступив до Вищого професійного училища № 2 м. Миколаєва і здобув професію електрорадіомонтажник судновий. У  грудні 2023 року  одружився, створивши молоду  сім’ю.

         На захист держави став з перших днів війни, добровольцем пішов на військову службу з 28 лютого 2022 року. У вересні 2023 року Євгеній був нагороджений відзнакою Головнокомандувача Збройних Сил України В.Залужного «Золотий хрест», подякою та грамотою військової частини за зразкову військову дисципліну, наполегливість та ініціативу.

Загинув Євгеній Заворотній 15 травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку, залишившись вірним військовій присязі, даній українському народу, мужньо виконуючи військовий обов’язок, в бою за Україну, її свободу і незалежність.

Живим коридором, не стримуючи сліз, зустріли полеглого Героя рідні, близькі, друзі, побратими, представники влади та жителі громади.

Поховали Заворотнього Євгенія Олександровича з військовими почестями у рідному селі Велика Солона на центральному кладовищі.  

Уся Єланецька громада схиляє голови у глибокій скорботі та висловлює щирі співчуття родині загиблого: молодій дружині Світлані, бабусі Софії Платонівні, братам Сергію та Олександру та близьким Героя.

Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати рідної, близької людини, та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував.

Сумуємо разом із Вами, нехай душа загиблого Євгенія знайде вічний спокій.

Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях!

Вічна пам'ять і слава українському воїну, який захищав рідну Україну і кожного з нас!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь