Єланецька громада провела в останню путь Героя-захисника Дмитра Тарасенка

Дата: 16.05.2024 16:23
Кількість переглядів: 107

Фото без описуІ знову Єланецьку громаду спіткала невимовна втрата…

Сьогодні, 16.05.2024 року, «на щиті» до рідного дому повернувся солдат, захисник, наш земляк Тарасенко Дмитро Валерійович, який за свободу і незалежність нашої держави віддав найцінніше – своє життя.

Народився Дмитро 18.09.1982 року в смт. Єланець. Після  закінчення Єланецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, навчався в СПТУ-40, здобув освіту за спеціальністю тракторист-машиніст сільськогосподарської техніки. Працював водієм  в ЗАТ «Агро 2000», дорожнім робочим в філії Єланецького РАД та водієм в АТП-2. Одружився  в 2001 році, того ж року народився син Данило. Після розірвання шлюбу самостійно виховував сина з чотирьохрічного віку.

04.11.2022 року добровольцем пішов до Збройних Сил України. З 17.01.2023 року був сапером  інженерно-саперного відділення інженерно-саперного взводу групи інженерного забезпечення військової частини.

Загинув Дмитро 08 січня 2024 року на Донецькому напрямку під час виконання бойового завдання внаслідок ворожого мінометно-артилерійського обстрілу, залишаючись вірним військовій присязі. Довгий час вважався зниклим безвісти, а 08.05.2024 року був ідентифікований за результатами експертизи ДНК.

На жаль, у цій страшній війні Україна втрачає своїх найкращих синів і доньок, а рідні втрачають найдорожчих серцю людей, щодня усвідомлюючи, якою високою ціною дається нам перемога.

Створивши живий коридор, на колінах, зі сльозами на очах, скорботою та болем від непоправної втрати прощалася громада зі своїм Героєм,  який захищав Батьківщину та кожного з нас.

Поховали Тарасенка Дмитра Валерійовича на центральному кладовищі в селищі Єланець. Востаннє нашому земляку віддали військові почесті. Мамі Героя вручили Державний Прапор України, який почесна варта зняла з домовини. На честь солдата пролунав трикратний стрілецький салют. Тепер він – навічно з небесною вартою, а над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг.

Уся Єланецька громада висловлює щирі співчуття мамі Тетяні Іванівні, сину Данилу, рідним та близьким Героя. Вічна пам'ять відважному сину українського народу, мужньому захиснику та справжньому патріоту. Світлий образ про Дмитра як мужнього, незламного та хороброго захисника назавжди залишиться в нашій пам'яті.

Схиляємо голови на знак поваги і шани. Вічна пам’ять Герою!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь