Закликаємо жителів громади вивозити сміття на санкціоновані сміттєзвалища!

Дата: 01.02.2024 13:57
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

Стихійні сміттєзвалища є одними із основних забруднювачів навколишнього середовища.  Такі смітники  є у лісосмугах, полях, балках, сміття викидається і на узбіччя доріг. Окрім неестетичності та забруднення довкілля, ці гори сміття вкотре доводять, що в нашій громаді є байдужі та несвідомі мешканці, які полюбляють жити серед смітників.

Викидання сміття у місцях, спеціально не відведених для цієї мети, тягне за собою відповідальність, встановлену законом. Так, у ст. 42 Закону України “Про відходи” зазначено, що особи, винні в порушенні законодавства про відходи, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільну відповідальність.

Якщо ж несанкціоноване розміщення відходів призвело до забруднення землі, то особа, винна у вчиненні таких дій, підлягає адміністративній відповідальності за ст. 152 КУпАП, що тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Оскільки, зазвичай, особи, які викидають відходи на несанкціоновані сміттєзвалища, невідомі, відповідальність за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ  на своїй території покладається на органи місцевого самоврядування.  Тобто, одні розкидають сміття, інші – за ними прибирають. Не соромно?

Вкотре закликаємо мешканців дотримуватись екологічної культури співіснування в громаді -  не створювати стихійних смітників. Для цього визначені санкціоновані сміттєзвалища.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь