Родинам загиблих Героїв вручили військові нагороди

Дата: 17.01.2024 18:38
Кількість переглядів: 108

Фото без опису

Сьогодні, 17 січня 2024 року, начальник 4 відділу Вознесенського РТЦК та СП Дмитро Рій, Єланецький селищний голова Любов Баденко, перший заступник селищного голови Олександр Селютін вручили родинам загиблих воїнів військові нагороди.

Згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського від 18 липня 2023 року №433 молодшого сержанта Хомутовського Сергія Миколайовича за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено посмертно орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Орден отримала дружина Тетяна Зіновіївна, який буде переданий дітям Альоні та Анатолію.

Відповідно до  наказу Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного  від 06 листопада 2023 року №2614 солдата Годорожу Олександра Васильовича за сумлінне виконання військового обов’язку відзначено посмертно почесним нагрудним знаком «Комбатанський хрест» Головнокомандувача  Збройних Сил України. Відзнаку вручили мамі Євдокії Михайлівні та сестрі Анжелі Леонідівні. Також Євдокії Михайлівні вручили Подяку Командира військової частини та висловили вдячність за сина-героя.

Виконуючи почесну і водночас болючу місію вручення відзнак рідним загиблих Дмитро Рій  та Любов Баденко  висловили щиру вдячність мамі Олександра за те, що виховала справжнього героя, дружині  та дітям Сергія подякували за чоловіка і батька, незламністю та патріотизмом якого пишається громада та вся країна. Також зазначили, що серед безлічі вдячних і вагомих слів, немає таких, яких було б достатньо, щоб описати повністю ту силу, велич і самопожертву героїв, які залишаються навічно в бою, аби тільки їх народ зберіг волю та здобув перемогу.

Жодні ордени чи нагороди не зможуть вгамувати біль втрати, проте ці найвищі державні нагороди повинні нагадувати нам про подвиги сучасних українських Героїв. Наш обов’язок — берегти пам’ять і розповідати про мужність наших військових та робити все, щоб наблизити Перемогу та перемогти у цій війні.

Світла пам’ять і низький уклін Сергію і Олександру та кожному захиснику, який віддав своє життя за всіх українців! Ми всі у великому боргу перед матерями наших героїв, їх дружинами та дітьми.

Вічна пам’ять та слава Героям!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь