Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Дата: 04.12.2023 09:06
Кількість переглядів: 91

        Генеральна Асамблея ООН оголосила 25 листопада міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. Щороку саме в цей день в різних країнах по всьому світу розпочалася акція  «16 днів проти насильства».

     У період з 25 листопара по 10 грудня  проходить  Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», до якої приєдналася  і Єланецька територіальна громада.

        Акція «16 днів протии насильства» - це нагода ще раз нагадати громадськості про існування цих проблем у суспільстві, підвищити рівень обізнаності людей щодо усіх форм насильства, продовжити процесс створення недискримінаційного простору для життя, розвитку і професійного зростання кожної людини.

           В ході проведення акції працівниками  комунального закладу  «Центр надання соціальних послуг Єланецької селищної ради», відділу соціального захисту населення Єланецької селищної ради проведено  ряд інформаційно – просвітницьких заходів. з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми та відповідальності за вчинення такого роду діянь. Під час проведення заходів, мешканці громади отримали інформацію  як можна  захистити себе і куди, у разі потреби, звернутися за допомогою. Всього розповсюджено 237 буклетів, брошур, листівок. Спільно з комунальним закладом «Єланецька публічна бібліотека»  організовано  роботу з 25 листопада по 10 грудня вистаки «16 днів протии насильства». Матеріали виставки допоможуть жителям громади  розібратися в природі насильства, ідентифікувати його види, зрозуміти, за якими ознаками можна розпізнати насильство  та  що треба робити, щоб мінімізувати його прояви у житті.

         Упродовж шістнадцятиденного періоду акції відзначається 8 важливих дат. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини. Це означає: будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

 

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;
  • 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера;
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;
  • 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

 Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь