21 листопада – День Гідності та Свободи

Дата: 20.11.2023 09:51
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

21 листопада Україна відзначатиме 10-у річницю початку Євромайдану та Революції Гідності, які змінили хід історії країни і усього світу.

День Гідності та Свободи відзначається 21 листопада згідно з указом президента України №872/2014 від 13.11.2014 року. Цей день встановлено з метою збереження та донесення до наступних поколінь інформації про події в Україні початку ХХІ століття, утвердження ідеалів свободи й демократії, а також віддання шани патріотизму та мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав та свобод людини, національних інтересів та європейського вибору української держави.

Запровадження Дня Гідності та Свободи на державному рівні є свідченням визнання важливості цих цінностей як головних для українського суспільства. Право громадян на Гідність і Свободу закріплено в статтях Конституції України.

Цього року День Гідності та свободи Україна відзначить під гаслом «Заряджені Гідністю і жагою Свободи».

З нагоди 10-тиріччя від початку Революції Гідності, фахівцями Українського Інституту Національної Пам’яті розроблені  інформаційні матеріали. В них можна дізнатись хронологію подій, а також цікаві історичні факти про Революцію Гідності та події, що їй передували у 2004 році. Матеріали містять фотографії, висловлювання відомих українців та іноземців, узагальнені результати Революції та її правові оцінки тощо.

Ознайомитись з інформаційними матеріалами Українського Інституту Національної Пам’яті можна за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь