75 років з Дня визволення Єланеччини від фашистських загарбників

Дата: 19.03.2019 17:16
Кількість переглядів: 508

Уже сімдесят п’ять років відділяє всіх нас від того страшного дня, коли в кожну українську сім’ю надійшла зловісна звістка про початок великої кровопролитної війни. Безжальне колесо Другої світової війни прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.

Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події. Нам ніколи не забути цієї страшної трагедії.

Ця важлива дата – добра нагода вшанувати доблесних оборонців і визволителів у роки Другої світової війни, тих, хто виявляв небувалий героїзм на бойових рубежах, хто відбудовував наше селище в повоєнні часи. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні.

Напередодні Дня визволення смт Єланець від фашистських загарбників до ветеранів Другої світової війни, які проживають в смт Єланець, завітали селищний голова Л.Баденко, перший заступник голови райдержадміністрації, виконувач функцій і повноважень голови райдержадміністрації О.Гуліна, та голова ради ветеранів О.Плохоніна, які кожному вручили продуктові набори. Кошти на придбання цих наборів були виділені рішенням депутатів селищної ради.

Фото без опису

Сьогодні 19 березня в ЦКД «Зоря» відбулися урочисті заходи з нагоди Дня визволення Єланеччини від фашистських загарбників та вшанування світлої пам’яті загиблих співвітчизників.

На початку заходу керівники Єланецького району прийняли естафету пам’яті «Слава визволителям України» від представників Новоодеського району. Готуючись до гідного відзначення 75-ти річчя визволення України від фашистських загарбників, щоб віддати гідну  дань шани, поваги і вічної пам'яті тим людям, які на своїх плечах винесли весь тягар воєнного лихоліття,  в Україні проходить естафета пам'яті "Слава визволителям України". Ця меморіальна акція йде від області до області, від міста до міста, від села до села, відтворюючи хід звільнення окупованої гітлерівцями землі зі сходу на захід.

Символи естафети:  гільзу, прапор 3 Українського фронту та фотоальбом прийняли  голова районної ради В.Богданцев, перший заступник голови райдержадміністрації,виконувач функцій та повноважень голови райдержадміністрації О.Гуліна та селищний голова Л.Баденко. З Єланецького району символи естафети передаються Братському району.

Фото без опису

Фото без опису

Очільники району та селищний голова з словами глибокої вдячності, побажаннями миру, злагоди, добробуту та достатку звернулися  до ветеранів Другої світової війни та вручили відзнаки  з нагоди 75-ї річниці визволення Єланецького району від фашистських загарбників.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Відзнакою  «ЗА ЗАСЛУГИ ПЕРЕД МИКОЛАЇВЩИНОЮ»  нагороджено: Непомнящого Віктора Порфировича та Тарасенка Сергія Макаровича. Відзнакою «75 РОКІВ ВИЗВОЛЕННЯ МИКОЛАЇВЩИНИ ВІД НІМЕЦЬКИХ ОКУПАНТІВ»  нагороджено Михайлова Володимира Фадейовича.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Присутні в залі  вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання. Удари метронома стали символами спогадів про тих, хто не повернувся з війни, про тих, хто віддав своє життя за народ, за Перемогу над нацизмом.

Традиційно, по закінченню урочистостей відбулося покладання квітів до меморіального комплексу в парку Слави.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь