Позиція місцевої влади – зберегти лікарню

Дата: 20.07.2023 13:34
Кількість переглядів: 415

Фото без опису

20 липня 2023 року відбулася робоча зустріч керівництва селищної ради з трудовим колективом КНП «Єланецька лікарня», у якій взяли участь селищний голова Любов Баденко, заступник селищного голови Людмила Клобукова, начальник фінансового відділу Алла Склярова, заступник головного лікаря КНП «Єланецька лікарня» з медичної частини Наталія Моргун.

 Щоб дізнатися про ситуацію з перших вуст, особисто вислухати думку колективу, обговорили ряд проблемних питань,  які  склалися в  лікарні через обмежене фінансування, зниження доходів медичного закладу, кадровий голод.

Вже кілька років комунальні некомерційні підприємства з охорони здоров'я фінансуються за рахунок коштів Національної служби здоров'я України. Дофінансування відбувається з місцевого бюджету. Ситуація з реформуванням медичної галузі  призвела до того, що Національна служба здоров’я України через певну невідповідність ресурсного забезпечення лікарні чітким вимогам служби,  гостру кадрову  проблему  зменшила обсяг фінансування закладу.

Селищний голова Любов Баденко наголосила на тому, що місцева  влада в межах можливостей місцевого бюджету фінансово підтримує лікарню і не збирається її закривати.  Навпаки, надання невідкладної допомоги, особливо в умовах стаціонару, на сьогодні  дуже важливе для жителів громади, а лікарня  має відповідне оснащення, ліжковий фонд, оптимальне розташування і великий досвід роботи. Для того,  щоб лікарня отримувала більше коштів, треба згуртуватися і працювати на результат.

Звичайно, місцева влада не залишить медичних працівників з проблемою сам на сам, але ж і вони не повинні чекати допомоги, склавши руки. Задача керівництва медзакладу, місцевої влади - максимально зберегти спеціалістів, котрі налаштовані оптимістично, бажають і готові  працювати задля збереження життя і здоров’я жителів громади.

 

Лікарі з порозумінням віднеслися до розмови, обговорили ряд першочергових завдань, які потребують вирішення,  домовилися про  проведення  моніторингу та щотижневого аналізу  роботи  кожного лікаря,  кожного відділення,  вирішили активізувати роботу щодо вчасного заповнення даних до електронної системи, згідно з якою формуються нарахування коштів для медичного закладу,  проаналізувати можливості надання медичним закладом додаткових послуг та складання додаткових договорів з Національною службою здоров’я України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь