«Мистецька артилерія» завітала до Єланецької громади

Дата: 17.05.2023 16:27
Кількість переглядів: 562

Фото без опису

Травень місяць багатий на свята. Саме в цьому місяці в Україні та більшості країн планети відзначають:

          14 травня - День матері, щоб подякувати мамі за все та порадувати її теплим побажанням;

         15 травня - Міжнародний День сім ї;

         18 травня - Всесвітній День вишиванки.

         Не залишилися осторонь цих свят і жителі Єланецької громади.

16 травня на центральній площі селища відбувся захід  в рамках обласного культурно-патріотичного проекту «Мистецька артилерія. Разом до Перемоги!». Це захід, який створений за підтримки управління культури, національностей та релігій Миколаївської ОВА та творчої співпраці з військовим оркестром 406 окремої артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого О.Алмазова ВМС ЗСУ, Миколаївським коледжем культури і мистецтв, обласним палацом культури, приурочений відзначенню першої річниці початку визволення українських земель від рашистських загарбників, з метою підняття морально-психологічного настрою населення Миколаївської області, піднесення ролі захисників та захисниць України та популяризації духовно - культурної спадщини українського народу.

         А розпочалося усе з вшанування хвилиною мовчання вірних і відданих синів України, які ціною власного життя захищали Батьківщину, і сьогодні з Дошки Пам’яті благословляють нас на мирне життя.

Відкрили  свято артисти  відділу культури Єланецької селищної ради, які в годинній програмі пройшлися сторінками вшанування українського оберегу - вишиванки «Доля, вигаптувана хрестиком». Усіх гостей заходу вразило дефіле різноманітних вишиванок, в якому взяли участь представники трудових колективів Єланецької селищної ради, зокрема фінансового відділу, державного казначейства, банку «Аваль», закладів освіти та небайдужих громадян селища.   

Ніжною, вдячною і зворушливою була сторінка, присвячена Дню матері. Слова безмежної любові і пошани до найдорожчої людини  - Мами, проникли до серця кожного присутнього, тому вони із захватом слухали життєві поради в піснях: як берегти матусю від Сергія Ковальова, дарувати квіти з причиною і без причини від вокального ансамблю «Маківки», завжди і у всьому дослухатись до маминих порад  від вокального гурту «Єланецька слобода». А на завершення - ода сім’ї і родині від співочої родини Слободніченків.

 Далі на єланчан чекав довгоочікуваний музичний дарунок від гостей з Миколаєва.  Щирі вітальні слова  керівника проекту, начальниці управління культури, національностей та релігій Миколаївської обласної військової адміністрації  Олени БУБЕРЕНКО,  як завжди зрозумілі і виважені побажання Єланецького селищного голови Любові БАДЕНКО до земляків і гостинність Єланецької землі до гостей  зробили цю зустріч високого мистецтва з шанувальниками талантів приємною, незабутньою і натхненною. У програмі звучали народні твори в сучасній обробці, хіти сьогодення і класика, патріотичні пісні, написані після повномасштабного вторгнення. І хоч війна триває, душа кровоточить за нашими захисниками та захисницями, а кожен українець в турботі, молитві і надії за українських синів і нашу Батьківщину, та все ж усі присутні і співали, і гучно аплодували майстрам пісні, танцю, а особливо - військовому оркестру.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь