УСІМ ГЕРОЯМ СЛАВА!

Дата: 09.05.2023 11:57
Кількість переглядів: 596

Фото без опису

     Щороку 8 травня в Україні та світі відзначають День пам’яті та примирення.

    Друга світова війна 1939–1945 років стала найбільшою трагедією загальносвітового масштабу у ХХ ст. Забравши десятки мільйонів життів, зламавши долі сотням мільйонів людей, зруйнувавши вщент цілі міста й навіть країни, вона проклала свій кривавий шлях також і Україною. Мільйони українців поклали життя заради перемоги над нацизмом і відновлення миру. Мільйони зазнали поневірянь під час і після завершення війни, яка давалася взнаки впродовж наступних десятиліть і є відчутною до сьогодні.

     «Ніколи знову!» На жаль, нині це гасло не спрацювало. Воно не зупинило російських агресорів з їхнім «Можем повторить».  А українці зупиняють, відстоюють своє право жити на вільній землі -  нищать війну і боронять мир. Тому, вшановуючи пам'ять героїв Другої світової війни, ми не можемо не згадати сучасних героїв- захисників, які боронять наш спокій сьогодні і завдяки кому ми маємо змогу жити і зустрічати новий день.

     8 травня 2023 року  в День пам'яті та примирення вся єланецька громада зібралась на центральній площі селища Єланець   біля Дошки  пам’яті загиблих земляків, де відбувся мітинг-реквієм  «Плакала калина».

     Журним поглядом зустрічали земляків  портрети 16 наших загиблих захисників, а разом з ними  - представники родин наших Героїв. Присутні згадали їх  усіх поіменно та вшанували світлу пам'ять про них хвилиною мовчання.   Зі словами щирого співчуття, безмежної вдячності та сердечної пошани звернулася до земляків Єланецький селищний голова Любов Баденко. Від імені громади вона низько вклонилася нашим героям, подякувала їм за патріотизм і мужність, за героїзм і відданість Україні.

  Почесні гості заходу - рідні та близькі загиблих - в знак вдячності отримали від громади букети квітів та щирі слова підтримки. 

     Зворушливості та повноти почуттів додали авторські тематичні твори та пісні. А в знак пошани, пам’яті та вдячності представники влади, старости, односельці та молодь поклали квіти до підніжжя  священних місць нашої громади – до Дошки пам’яті  загиблим землякам сьогоднішніх бойових дій та меморіалу Слави нашим дідам –прадідам у Парку Слави, де продовжилась церемонія  вшанування загиблих у Другій світовій війні.

     Хоч в Україні досі триває війна,  віримо, що переможе той, хто чистий серцем і душею, хто дійсно захищає свою Батьківщину, як і 78 років тому.

        Україна обов’язково переможе!

        Слава Україні!

        Слава її Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь