79-та річниця визволення Єланеччини від фашистських загарбників

Дата: 17.03.2023 15:17
Кількість переглядів: 405

19 березня Єланеччина відзначає 79- річницю вигнання нацистів зі своєї землі.

Визволення території від фашистських загарбників розпочалося 16 березня 1944 року із східних населених пунктів: села Ольгопіль та села Возсіятське. Поступово просувалося на захід району і завершилося 22 березня 1944 визволенням села Великосербулівка.

Друга світова війна принесла з собою безліч трагедій та зруйнованих доль.

Минуло вже багато років, але і донині не вщухає біль людських втрат у тій жахливій війні - до цих пір людство із сумом і гіркотою згадує про ті далекі події, які торкнулися практично всіх на нашій землі. 

 

Ми пам’ятаємо усіх героїв, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. У серці кожного з нас жива пам'ять про неоціненний внесок українців у спільну перемогу в цій жахливій війні.

                   

Сьогодні, потерпаючи від повномасштабної агресивної війни росії проти України, ми особливо гостро усвідомлюємо ціну свободи, миру та безпеки нашої держави. Кращі сини і доньки українського народу знову зі зброєю в руках захищають нашу Україну, нашу свободу, нашу незалежність. Тому всім нам необхідно працювати на Перемогу, щоб мати можливість жити й працювати в мирній та вільній країні.

17 березня,  напередодні Дня визволення Єланеччини від фашистських загарбників,  керівництво, рада ветеранів та представники громади вшанували пам'ять воїнів загиблих у роки Другої світової війни.

Під час заходу присутні поклали квіти до Меморіалу  Слави в центрі селища та  вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих героїв Другої світової війни.

Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь