Повідомлення RASFF стосовно виявлення перевищення допустимого рівня кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії

Дата: 03.03.2023 11:29
Кількість переглядів: 468

Фото без опису

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області отримано лист Держпродспоживслужби від 22.02.2023 № 11.1.3-21/3929 щодо повідомлення RASFF №2023.0797-fup 7, стосовно виявлення перевищення допустимого рівня Кадмію у рисі для ризотто, що експортувався з Італії (виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «БЮРО ВИН», вул. Мечникова, 9,           м. Київ,01021).

 

Для інформації: Кадмій має токсичну дію на нирки, кісткову і дихальну системи. Його відносять до числа канцерогенів, небезпечних для людини. Кадмій накопичується в трубчастих кістках, підшлунковій залозі, селезінці, але, перш за все, в печінці й особливо в нирках, причому період його напіввиведення з організму становить від 10 до 30 років.

Відповідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу та можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та письмово інформувати компетентний орган про вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просимо негайно інформувати Вознесенське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь