Єланеччина попрощалася з Героєм

Дата: 23.01.2023 08:03
Кількість переглядів: 531

Фото без опису22 січня, Єланецька громада попрощалася зі своїм земляком, Героєм-захисником України.

Виконуючи бойове завдання, вірний військовій присязі, у бою за Батьківщину, виявивши мужність і стійкість, 16 січня 2023 року в районі с. Солодке Бахмутського району Донецької області загинув солдат 79-ої окремої десантно-штурмової бригади Венгер Микола Олегович, 31.07.1989 року народження.

Микола народився в селі Великосербулівка в сім'ї хліборобів Олега Євгеновича та Майї Миколаївни. Навчався у Великосербулівській середній школі. Микола зростав працьовитим, завзятим хлопцем, допомагав батькові обробляти землю, засівати та збирати врожаї на полях. Маючи хист до технічних наук, вступив до Новобузького технікуму, де здобув професію електрика. Після завершення навчання з 2012 по 2019 рік працював електриком в Єланецькій філії ПАТ “Миколаївобленерго”. Згодом поїхав працювати за кордон. Новина про російське вторгнення застала Миколу в Польщі. Він не зміг не стати на захист рідних і країни та повернувся на Батьківщину.

Отримавши в серпні 2022 року повістку із райвійськкомату, Микола, не вагаючись, взяв до рук зброю і став на захист рідної України. Ціною власного життя він виборював право нашої нації бути вільними.

Ворожа куля забрала життя молодого чоловіка, батька, сина. У Миколи залишилися дружина Надія та син Кирило 2015 року народження.

Смерть Миколи – це не тільки біль родини, це біль усієї громади, це біль усієї країни. Справжній патріот, вірний син України Венгер Микола Олегович назавжди залишиться у нашій пам'яті.

Ми схиляємо голови у глибокій скорботі та сумуємо разом з родиною Миколи.

У скорботну хвилину прощання на кладовищі в селі Великосербулівка на честь Героя прозвучав триразовий збройний залп.

Щира вдячність та низький уклін тобі, Герою, і вічна пам’ять…

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь