Заходи з нагоди Дня Соборності України

Дата: 20.01.2023 13:50
Кількість переглядів: 513

Фото без опису

22 січня в Україні відзначається важливе державне свято – День Соборності України. 104 роки тому в цей день відбулась доленосна для країни подія - проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

 

Сьогодні, 20.01.2023 року, з нагоди відзначення Дня Соборності України відбулося покладання квітів до пам’ятника видатному поборнику вільної України - Тарасу Григоровичу Шевченку. У заході взяли участь очільники громади, працівники селищної ради та її структурні підрозділи.

 

Напередодні цього свята в Єланецькій центральній бібліотеці відбулася літературно-історична подорож «Єдність помислів і прагнень», під час якої бібліотекарі нагадали про те, у якій тяжкій боротьбі українці відстоювали своє прагнення бути вільними і єдиними. Присутні переглянули документальний відеоматеріал про знаменний день – 22 січня 1919 року. Також до уваги користувачів було представлено книжково-документальну викладку «Соборна. Вільна. Єдина»

 

Завершився захід бібліотечною акцією «Стрічка єднання», під час якої учасники заходу отримали на згадку символічні синьо-жовті браслети.

 

Пам’ятаймо, що лише в єдності та соборності можемо досягти величної мети – побудови вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь