Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області інформує

Дата: 11.01.2023 14:09
Кількість переглядів: 639

Фото без опису

Регіональний офіс водних ресурсів у Миколаївській області інформує водокористувачів Миколаївської області про надання звітності за формою №2ТП-водгосп (річна) за 2022рік.  Відповідно до статті 25 Водного кодексу України державний облік та аналіз стану водокористування здійснюються шляхом подання водокористувачами звітів про водокористування.

Подача звіту здійснюється виключно в електронному вигляді через особистий кабінет водокористувача в  порталі електронних послуг Державного агентства водних ресурсів  України за посиланням https://e-services.davr.gov.ua/

Звіт підписується  накладанням кваліфікованого електронного підпису чи кваліфікованої електронної печатки водокористувача.        

Подача звіту є обов’язковою для водокористувачів, які здійснюють діяльність, пов’язану із забором та/або використанням води, скиданням зворотних (стічних) вод та забруднюючих речовин, та:

- забирають воду з водопровідних мереж або інших систем водопостачання в обсязі від 5 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом календарного року) і передають зворотні (стічні) води до систем водовідведення;

- забирають воду для зрошення в обсязі від 5 метрів кубічних води на добу (у середньому протягом зрошувального періоду);

використовують воду для виробництва напоїв незалежно від кількості води;

- здійснюють скид (незалежно від об’єму) зворотних (стічних) вод безпосередньо у водні об’єкти та підземні горизонти;

- віднесені до галузі гідроенергетики;

- користуються водними об’єктами для рибогосподарських потреб (крім суден флоту рибної промисловості).

      Звіти подаються не пізніше 01 лютого наступного за звітним року.

      Помилки або недостовірні дані, виявлені у Звіті, можуть бути виправлені шляхом подання виправленого (уточненого) Звіту не пізніше 01 березня наступного за звітним року.

      Звертаємо увагу, що подача електронних копій звітів до територіальних органів ДФС, повинна здійснюватися лише з відповідною відміткою про одержання (Qr кодом, який формується  після прийняття звіту на порталі) організацією, що належить до сфери управління  Держводагентства.

      А також нагадуємо, що надання звіту про використання води за формою 2ТП-водгосп (річна) є однією з умов спеціального водокористування, порушення яких є підставою для анулювання дозволу на спеціальне водокористування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь