Готуємося до весняно-польових робіт

Дата: 15.03.2022 15:00
Кількість переглядів: 843

Фото без опису

Незважаючи на воєнний стан, в  Україні стартували весняно-польові роботи. Цілком можливо, що цього року урожай буде менший через воєнні дії на території найбільш родючих областей.

Попри це, зараз аграрії роблять усе можливе, щоб повною мірою забезпечити населення продовольством.

У зв’язку з воєнним станом, Уряд ввів заборону на експорт мінеральних добрив з України. Також постає питання забезпечення паливом господарств для посівної кампанії. На сьогодні в області обраховується потреба  пального і  ведеться комунікація з АЗС для того, щоб вони формували певний резерв для потреб посівної.

 Ми зобов’язані зберегти всі можливі робочі місця у сфері сільського господарства.  Сільгосппідприємствами громади проведено бронювання 170 військовозобов’язаних в агропромисловому секторі  для того, щоб  по максимуму виконати весняно-польові роботи, де це можливо і  забезпечити країну продовольством. 

Аграрії  Єланеччини  під урожай 2022 року посіяли  27 979  га озимих культур,  які  потребують підживлення. Наразі  ведеться підготовка  до посіву ярих культур. В пріоритеті – пшениця, кукурудза та зерно, ячмінь та гречка.

Наш обов’язок - подбати про продовольчу безпеку і навіть в найважчі часи  не зупиняти посівну кампанію. Разом до Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь