Нарада з приватними підприємцями громади

Дата: 22.02.2022 16:19
Кількість переглядів: 1334

Фото без опису

22 лютого 2022 року під керівництвом селищного голови Любові Баденко відбулася нарада з приватними підприємцями за участю голови Вознесенської районної ради Спартака Гукасяна. На порядок денний було винесено наступні питання:

  •  впровадження та застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій;
  •  питання сплати податків та зборів до місцевого бюджету;
  •  питання щодо дій населення в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру.

По першому питанню очільниця Єланецької ДПІ Світлана Ярмощук довела до відома присутніх,  що з 01 січня 2022 року закінчився перехідний період (пункт 61 підрозділу 10 Розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України) і застосування  реєстраторів розрахункових операцій та /або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп є обов’язковим для тих суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу.

Світлана Ярмощук також наголосила, що згідно пункту 296.10 статті 296 Податкового кодексу України реєстратори розрахункових операцій та /або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку першої групи. У разі перевищення річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг) суми 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, на один  структурний (відокремлений) підрозділ застосування РРО/ПРРО стане обов’язковим.

Також, податківицею було наголошено, що 23 грудня 2021 року та 11 лютого 2022 року Кабінетом Міністрів України  внесені зміни до постанови №1336 від 23.08.2000 року, якими передбачено, що роздрібна торгівля на території села, селища товарами (крім підакцизних товарів) фізичними особами - підприємцями, які сплачують єдиний податок, може здійснюватися без застосування РРО/ПРРО (за умови використання ними розрахункових книжок та КОРО). Цей пункт не застосовується якщо:

-роздрібна торгівля здійснюється в торговельному об’єкті в якому також здійснюється торгівля підакцизними товарами;

-такими фізичними  особами – підприємцями також здійснюється дистанційна торгівля, зокрема через Інтернет;

-сільськими радами та радами територіальних громад, прийнято рішення про обов’язкове застосування на території села реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій.

Під час наради приватними підприємцями було задано ряд питань щодо нововведень у законодавстві. Багато питань було до Спартака Едуардовича на які він надав аргументовані відповіді згідно з чинним законодавством та вступав у дискусію, щоб донести присутнім шляхи вирішення тих питань, які залежать від рішень громади. Спартак Едуардович зазначив, що рішення, які прийняті  на державному рівні обов’язкові до виконання, а на рішення, що приймаються на місцевому рівні можна впливати. Рекомендував присутнім написати спільне звернення від приватних підприємців до депутатів селищної ради у якому зазначити всі аргументовані шляхи вирішення проблемних питань.   

Алла Склярова, начальник фінансового відділу Єланецької селищної ради довела до відома присутніх інформацію про затвердження місцевих податків і зборів, ставки яких з 01 січня 2022 року встановлено на максимальному рівні.

В ході обговорення даного питання було прийнято рішення про направлення підприємцями громади звернення до депутатського корпусу селищної ради щодо можливості зменшення діючих ставок місцевих податків і зборів (зокрема податку на нерухоме майно та єдиного податку платників другої групи).

Спартак Гукасян, голова Вознесенської районної ради виступив перед присутніми з інформацією про формування батальйону територіальної оборони Вознесенського району. Доповів про обласну цільову програму територіальної оборони Миколаївської області на 2022 – 2026 роки. Програмою передбачені заходи для матеріально – технічного забезпечення Вознесенського батальйону територіальної оборони.  С. Гукасян зазначив, що фінансування цих заходів здійснюється за рахунок державного та місцевих бюджетів. Також звернув увагу, що всі силові підрозділи працюють у штатному режимі.

Олександр Селютін, перший заступник селищного голови доповів про ситуацію, яка наразі склалася в державі та дії населення в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру. Зокрема, він зауважив що на сайті Єланецької селищної ради наразі викладено адреси протирадіаційних укритів та розміщено пам’ятки про дії населення в різних надзвичайних ситуаціях.

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь