Щодо обмежень на ввезення в Україну вантажів з Буркіна-Фасо та Республіки Молдова через реєстрацію грипу птиці

Дата: 27.01.2022 15:19
Кількість переглядів: 1378

Згідно з офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (ОІЕ) на території Буркіна-Фасо та Республіки Молдова зареєстровані випадки захворювання на високопатогенний грип птиці.

В зв’язку з виявленням вищезазначеного захворювання забороняється ввезення в Україну із Буркіна-Фасо та Республіки Молдова інкубаційних яєць, птиці, продуктів з неї (за винятком продуктів, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудника вказаного захворювання відповідно до Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.11.2018 № 553).

Довідково:

Пташиний грип - масове захворювання диких птахів та домашньої птиці, спричинене вірусом, який може передаватися від хворої птиці людині. Хвороба має серйозні наслідки для суспільства в усьому світі та є частиною програм моніторингу ВООЗ.

Високопатогенний грип птиці (ВПГП, класична чума птиці, європейська чума птиці) - інфекційне, висококонтагіозне захворювання птахів, яке викликається одним зі штамів вірусу грипу типу А та характеризується явищами септицемії, ураженням органів дихання та травлення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь