З 01 грудня 2021 року збільшено розмір мінімальної заробітної плати

Дата: 14.12.2021 09:05
Кількість переглядів: 1619

Фото без опису

Мінімальна заробітна плата  – це гарантована державою щомісячна оплата праці за умови виконання норм, наприклад, відпрацювання усіх робочих днів. Розмір заробітної плати – фіксований показник, який визначається в Законі про Державний бюджет на відповідний рік і нижче якого зарплата працівника не може опускатися, якщо він повністю виконав місячну норму праці, відповідно до Закону України «Про оплату праці» та Кодексу законів про  працю України.

         Розмір мінімальної заробітної плати переглядається щорічно не рідше одного разу на рік та встановлюється Верховною Радою України за поданням Кабміну у Законі про Державний бюджет України.

         Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою до виконання на усій території України для усіх роботодавців, за будь-якою системою оплати праці.

         Відповідно до Закону про Державний бюджет України на 2021 рік мінімальна зарплата в Україні у місячному розмірі з 1 грудня 2021 року становить – 6500 гривень, у погодинному розмірі – 39,12 гривень.

         За недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці передбачено штраф для роботодавців з 1 грудня 2021 року у двократному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника – 13000 гривень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь