УВАГА! АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ

Дата: 13.12.2021 17:07
Кількість переглядів: 1076

 

АФРИКАНСЬКА ЧУМА СВИНЕЙ - 

 

це особливо небезпечне захворювання, яке дуже швидко передається від хворих тварин до здорових і закінчується їх загибеллю.

 

 

 

Громадяни (власники тварин) зобов'язані  унеможливити зустріч збудника АЧС із домашніми свинями. Так, свиней необхідно утримувати в закритих приміщеннях, перед входом до приміщень, де утримуються тварини, необхідно облаштувати дезінфікуючі килимки, використовуючи для цього: мішковину, тирсу, розчин для дезінфекції (хлорка, хлорамін, тощо).

Суб'єктам господарювання, фермерським господарствам, що займаються утриманням свиней необхідно негайно запровадити «закритий режим» роботи господарств, а саме: облаштувати санпропускники, дезбар'єри, забезпечити працюючому персоналу змінний одяг та взуття, заборонити працівникам спеціалізованих підприємств утримувати свиней в домашніх умовах та ін. В разі, якщо господарство, в якому утримується більше 10-ти голів свиней, не може дотримуватись закритого режиму роботи, воно повинно здати своє кондиційне свинопоголів’я на м’ясопереробне підприємство, щоб в разі виникнення АЧС не понести значних фінансових збитків та не розповсюджувати захворювання на інші господарства.

У разі захворювання або загибелі свиней просимо негайно повідомляти спеціалістів Єланецької районної державної лікарні ветеринарної медицини та Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області за тел. 05159 9 15 81; 096 39 32 648.

 

Єланецьке  управління Головного управління Держпродспоживслужби

в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь