Благоустрій- спільна справа усіх жителів громади

Дата: 24.11.2021 10:19
Кількість переглядів: 881

Традиційне прибирання та впорядкування  території  Єланецької селищної ради розпочинається з настанням весни та продовжується до пізньої осені, наскільки дозволяють погодні умови.  Протягом цього періоду проводився увесь комплекс робіт, спрямованих на постійне підтримання чистоти і порядку, збереження і збільшення кількості зелених насаджень.

Під час весняного прибирання від решток сміття, що лишилося після зими, наводився лад в зелених зонах, місцях масового відпочинку громадян, парках, скверах, вздовж вулично-шляхової мережі від прибордюрного бруду, на внутрішньодворових територіях багатоповерхівок та присадибних ділянках. Організовано зрізування аварійних та сухостійних дерев, влаштування і упорядкування газонів.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Протягом року виконувались роботи по впорядкуванню, огородженню кладовищ,  реконструкції та ремонтів братських могил, пам'ятників, меморіальних комплексів.  Зокрема, проведено ремонт комплексів та об’єктів пам’ятників культурної та історичної спадщини в 18 селах (Ясногородка, Крутоярка, Водяно-Лорине, Семенівка, Великосербулівка, Нововолодимирівка, Григорівка, Малосербулівка, Нововолодимирівка, Ольгопіль, Приют, Малодворянка, Малоукраїнка, Дружелюбівка, Велика Солона, Калинівка, Новоолександрівка, Водяне). 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Цьогорічні рясні дощі додали чимало клопоту через інтенсивне забур’янення – з ранку до вечора працювали коси, не встигаючи одночасно охватити всю територію.  

Проте не спекотні і дощові весна та осінь посприяли гарно прижитись висадженим майже 2000 деревам (фруктові та хвойні дерева, берези, дуби, клени), 1500 кущам (спірея, кізіл), 1800 саджанцям багаторічних та однорічних квітів (троянди, півонії, іриси, хризантеми, петунії) в населених пунктах громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

З метою поліпшення благоустрою населених пунктів, підтримки діяльності старост, створення моральних та матеріальних стимулів для підвищення ефективності роботи, поширення кращого досвіду у травні місяці було проведено конкурс серед населених пунктів Єланецької селищної ради на кращий санітарний стан та благоустрій території, за результатами якого визначено переможцем село Водяно-Лорине; друге місце розділено між селами Великосербулівка, Велика Солона та Калинівка з розподіленням призового фонду.

Аби зробити нашу громаду більш охайною, зеленою та затишною запрошуємо усіх небайдужих мешканців активно долучатись до спільних заходів по прибиранню, озелененню та уквітненню територій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь