Боже благословення зійшло на калинівську землю

Дата: 19.10.2021 11:52
Кількість переглядів: 1397

Фото без опису

17 жовтня 2021 року вперше лунали дзвони уже освяченого Храму Успіння Пресвятої Богородиці в селі Калинівка Єланецької селищної ради. До освяти та першого богослужіння долучилися прихожани з Калинівки, ближніх сіл, Миколаївщини та Херсонщини.

Будівництво Храму стало можливим завдяки аграрію Юрію Кормишкіну, депутату Миколаївської обласної ради від партії «Наш край».

Фото без опису

20 травня 2018 року в селі Калинівка було закладено перший камінь будівництва Храму Успіння Пресвятої Богородиці. Уже через рік закладено капсулу та розпочалося зведення стін. У 2020 році освячено хрести та встановлено дзвони. Іконописці наполегливо працювали над оздобленням храму. Увесь цей процес контролювала та супроводжувала голова фракції партії «Наш край» в Єланецькій селищній раді Людмила Присяжнюк.

Фото без опису

Цього дня на високому  рівні було представлене духовенство. Благословення на освяту та богослужіння дав Високопреосвященнійший Олексій, архієпископ Вознесенський та Первомайський. Розділили з прихожанами день освячення храму Протоієрей Михайло Кірьяк, секретар Вознесенської Єпархії, Благочинний Єланецького Благочинного округу протоієрей Миколай Фатич, протоієрей Василь Головчак, ієрей Георгій та інші.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуПісля закінчення чину освячення храму Високопреосвященнійший архієпископ Олексій очолив служіння святкової Божественної літургії та здійснив молебень. На завершення архієпископ звернувся до пастви із словом духовного повчання. Владика виразив вдячність усім, хто попрацював для створення цієї великої святині.

У благословення за старанні труди на славу Святої Церкви архієпископ Первомайський та Вознесенський Олексій нагородив Юрія Кормишкіна та Людмилу Присяжнюк грамотами. Окремо орденом Святого Миколая нагороджено Юрія Кормишкіна за служіння перед Церквою та людьми.

Фото без описуФото без описуФото без опису

В свою чергу Юрій Кормишкін подарував рідному Храму ікону Успіння Божої Матері зі святої гори Афон.

Єланецький селищний голова Любов Баденко висловила слова вдячності правлячому архієпископу і Юрію Анатолійовичу за величезну роботу, проведену в  зведенні і відкритті храму, а староста села Калинівка Володимир Булах вручив символічний ключ Юрію Кормишкіну.

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь