Урочисте святкування Дня села Водяно-Лорине

Дата: 09.10.2021 11:37
Кількість переглядів: 2198

«Пахне рідне село: і цвітінням лугів, і роздоллям небес,

і піснями гаїв, і полями, де сонячне світить чоло –

пахне цвітом село…».

Фото без опису

8 жовтня 2021 року відбулось урочисте святкування Дня села Водяно-Лорине. Цей чудовий день об’єднав людей різного віку – від малого до великого, щоб не лише переглянути концертну програму, але й відпочити, поспілкуватися один з одним та просто весело й цікаво провести час.

Розпочалося свято за доброю традицією із ярмарку біля Будинку Культури, де креативні кухарочки презентували місцевим жителям свої шедеври. Діти та односельчани радо смакували різні смаколики.

Фото без описуФото без опису

Гості села зі старостою Тетяною Кирильчук відвідали соціальні об’єкти, це дошкільний заклад «Струмочок», освітній заклад , також дитячий майданчик та отримали захопливі враження від «Алеї троянд»

Потім урочистості перенеслися у сільський Будинок культури, де зібрались місцеві  жителі, гості, розпочали свято презентацією про рідне село, виконанням твору «Дорога до рідного дому» , який виконав вокальний колектив "Берегиня" Водяно-Лоринської клубної філії. До урочистого концерту підійшли з творчістю та гумором. Готувалися серйозно. Ведучі концерту Катерина Чорна та Клавдія Лупенко від усього серця вітали теплими словами односельчан.

Із щирими словами поваги і вдячності звернулася староста громади Кирильчук Тетяна Оникіївна. Вітаючи односельчан зі святом, вона подякувала тим людям, які не байдужі до проблем громади та беруть активну участь у житті села. Також, побажала селу розквіту, міцного здоров’я та добробуту громаді, наголосивши, що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають вірити в себе і у свої можливості.

Фото без опису

Приємним і вже мабуть традиційним дарунком для кожної сільської громади стало колективне привітання всіх старост громади на чолі з Єланецький селищним головою Любов’ю Баденко. Відчувається згуртована команда, яка розуміє своє призначення, спільно відпрацьовує плани і обмінюючись досвідом, досягає мети. Тож і вітання та побажання колезі та громаді щирі, виважені, пронизані гордістю і повагою до досягнень. 

Фото без опису

Прикладом старост надихнулись і працівники культури, які ніби продовжують акцію "30 кроків до Незалежності", призначивши  тур для обмінних концертів та переймання кращого досвіду колег. На кожному Дні села, обов'язково музичні вітання творчих колективів сусідів, друзів, а ще від ЦКД "Зоря". Так було і цього разу .

Фото без опису

Концерт відбувся за участі місцевих аматорів, творчих колективів під керівництвом Марії  Ванкевич,  вокального ансамблю «Семенівські дівчата», керівник Тетяна Райко та  солістів ЦКД "Зоря". Надзвичайно тепло і гучними оплесками дякували глядачі  місцевій "Берегині, "Семенівським дівчатам", солістам Н. Петренюк, О. Порхун, С. Кушнірук, В. Слободніченко, Г. Голованю. А староста Т. Кирильчук всім вручила сувеніри та запашні короваї.

Фото без опису

Фото без опису

Після концерту - весела лотерея, частування та розваги.

 Свято закінчувалось, та людям не хотілося розходитись по домівках, адже позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини у Водяно-Лорине на свято. Хочеться вірити, що проведення такого свята і надалі залишиться доброю традицією, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.

 Свято вдалося! «Село живе допоки пісня лине», – запам’яталися слова однієї присутньої на святі бабусі.

Добро віддячується добром. Тож робімо добрі вчинки, допомагаємо один одному. І куди б не закинула нас доля, не забуваймо про своє рідне село.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь