МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ ПОХИЛОГО ВІКУ

Дата: 01.10.2021 11:30
Кількість переглядів: 1482

Людина, яка дожила до похилого віку, гідна поваги тільки тому, що їй це по милості Божій вдалося. Далеко не всім дано таке величезне благовоління відчути мудрість своїх років.

Літній вік людини – зовсім не означає, що вона вже ні на що не здатна, вона має неоцінений досвід і терпіння, які може передати молодим та енергійним.

Міжнародний день людей похилого віку, що відзначається щорічно у всьому світі 1 жовтня, виник з ініціативи Генеральної Асамблеї ООН 14 грудня 1990 року.  

 У наймудрішій книзі на землі, в Біблії, Святому Писані, відкрито говориться про те, що від нашого ставлення до наших батьків і матерів безпосередньо залежить наша власна тривалість життя на цій землі. Зневагою до проблем літніх  людей  ми сіємо  свої власні майбутні проблеми. Генеральна Асамблея ООН закликає уряди і влади, громадські організації та бізнес – структури, а також всіх людей на земля звернути і зосередити свою увагу на сприянні у вирішені проблем літнього покоління. Наше цивілізоване суспільство – це суспільство для всіх віків. Нашими спільними зусиллями цілком можливо забезпечити не тільки щоб ми жили довше, але й щоб наше життя було більш якісним та повноцінним, різноманітним і приносило глибоке задоволення.

У Єланецькій громаді проживає 3800 пенсіонерів.

Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» у громаді надаються соціальні послуги особам, які перебувають у складних життєвих обставинах комунальним закладом «Центр надання соціальних послуг Єланецької селищної ради».

У поточному році здійснювались заходи щодо виявлення громадян, які потребують надання соціальних послуг, проводилось визначення їх індивідуальних потреб у соціальному обслуговуванні. За даними обстеження умов проживання було виявлено 814 осіб, що потребували соціального обслуговування, яким фактично були надані послуги працівниками Центру та фахівцями із соціальної роботи, в тому числі відділенням соціальної допомоги вдома надано послуги 82 особам, відділенням стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання 9 особам, адресну натуральну та грошову допомогу отримали  867 осіб.

 Надано матеріальну допомогу  37  жителям громади старшим від 90 років з нагоди дня народження у розмірі 1000 грн. кожному.

До міжнародного Дня людей  похилого віку  фахівцями з питань соціального захисту Єланецької селищної ради продовольчі набори вручені 85 малозабезпеченим   особам, які знаходяться в складних життєвих обставинах.

 

А допомогли сформувати ці набори приватні підприємці селища: Ольга Іщенко, Іван Теплов, Сніжана Мукієнко та директор ПП «Черняхівські ковбаси» Олександр Дудін.

Від імені громади щиро дякуємо спонсорам за небайдуже ставлення до вирішення проблем людей похилого віку, бажаємо міцного здоров’я, успіхів та процвітання  в усіх ваших справах!

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь