Возсіятський ліцей – учасник програми UPSHIFT

Дата: 29.09.2021 17:10
Кількість переглядів: 2043

Фото без опису

У Харкові стартувала Програма UPSHIFT – глобальна інноваційна програма ЮНІСЕФ, яка реалізується у понад 20 країнах Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), і дозволяє підліткам та молоді пропонувати та втілювати інноваційні рішення для  вирішення актуальних проблем у школі, громаді, селі. За допомогою досвідченого ментора команди учасників крок за кроком досліджують вибрану проблему, вивчають цільову аудиторію та тестують свої ідеї. У результаті команди створюють проєктні ідеї та мають можливість залучити фінансування на їхнє втілення.

Цьогоріч на участь у програмі реєструвалися команди з 3-5 учасників віком від 14 до 21 років.  Від Єланецької громади було зареєстровано три проєктні заявки: Возсіятського ліцею, Єланецької гуманітарної гімназії та Єланецької ЗЗСО I-III ступенів.  Із загальної кількості учасників, якими було подано 200  проєктних заявок, лише 10 команд вибороли місце  у навчальній програмі.

Так, команда з Возсіятського ліцею увійшла в десятку кращих  та здобула право з 1 жовтня по 3 жовтня 2021 року пройти  тренінгові навчання у        м.Харкові та отримала можливість поборотися за 50 тис. грн. на реалізацію власного проєкту.

24 вересня 2021 року в рамках програми для молоді «UpSHIFT створи еко-інновацію» команда з Возсіятського ліцею  пройшла в онлайн-тренінг, під час якого створювалася проєктна ідея «Створення системи збору та компостування відходів».

28 вересня 2021 року відбулася офлайн зустріч команди Возсіятського ліцею з працівниками відділу економічного розвитку, інвестицій та проєктування Єланецької селищної ради, на якій було  визначено проблематику  та обговорено  наслідки  ралізації  проєкту «Створення системи збору та компостування відходів».

Тож команда представлятиме свою проєктну ідею журі, після чого будуть обрані  п’ять команд, які отримають фінансування для своїх проєктів у розмірі 50 тис. грн. Відібрані команди матимуть три місяці для впровадження проєктів і протягом всього цього часу їх будуть підтримувати та консультувати ментори та експерти.

   Єланецький селищний голова Любов Баденко та уся Єланецька громада бажає Возсіятському ліцею  успіхів та перемоги.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь