Обережно виявлено випадки АЧС в Херсонській області!!!

Дата: 30.08.2021 10:49
Кількість переглядів: 234

Наприкінці липня місяця 2021 року у Херсонській області, Білозерський район,  зареєстровано захворювання свиней в приватному секторі на африканську чуму свиней. Задля локалізації та недопущення поширення захворювання на іншій території затверджено план заходів з локалізації і ліквідації. Оздоровчі заходи тривають.

На даному етапі вживаються заходи щодо ліквідації спалаху АЧС відповідно до вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 29 березня 2017 року за № 432/30300.

До відома суб’єктів господарювання, власників особистих господарств населення:

  1. Обов’язково ідентифікуйте, усіх сільськогосподарських тварин, які утримуються у Вашому господарстві.
  2. Не допускайте сторонніх (людей, тварин ) у своє господарство. Власникам особистих господарств слід утримувати свиней у свинарниках і сараях без вигулу та контакту з іншими тваринами.
  3. Не годуйте свиней кормами тваринного походження і харчовими відходами без проварки при температурі не менше 80 о С впродовж 1 години. Купуйте корми промислового виробництва
  4. Проводьте обробку свиней і приміщень для їх утримання один раз на 10 днів проти кровосисних комах (кліщів, вошей, бліх, мух та комарів). Постійно проводьте боротьбу з гризунами.
  5. Подвірний забій і реалізацію свинини проводьте лише з дозволу фахівців державної ветеринарної служби після проведення ними передзабійного огляду тварин та ветеринарно-санітарної експертизи м’яса, продуктів забою.
  6. Не купуйте живих свиней в недозволених місцях торгівлі, без супровідних ветеринарних документів.
  7. Не викидайте трупи тварин, залишки від їх переробки на звалища, узбіччя доріг.

 

Власникам тварин у випадку підозри на захворювання та в разі загибелі свиней терміново повідомляти  ветеринарну службу району за адресою м. Вознесенськ, вул.. Зої Космодем’янської, 2, т. 3-20-94, 3-26-12, 3-24-56      

 

Вознесенське правління

ГУ Держпродспоживслужби

в Миколаївській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь