Родине свято у Семенівці

Дата: 28.08.2021 11:10
Кількість переглядів: 754

Фото без опису

Невеличке, але таке затишне і самобутнє село Семенівка Водяно-Лоринського старостинського округу, відзначило свої іменини.  Це вже далеко за 200. В святковому клубі зібралась вся сім'я семенівчан, щоб дійсно по-сімейному поспілкуватись, згадати і освідчитись вкотре своїй маленькій Батьківщині в повазі і вдячності, адже народились, зросли і живуть тут доброзичливі, роботящі і талановиті люди. Про це щиро, з повагою говорила місцевий староста Тетяна Оникіївна Кирильчук, яка доклала багато зусиль, щоб свято було справжнім, щедрим. Гостинними господарями свята, без сумніву є "Семенівські дівчата" - вокальний ансамбль гарних, талановитих жінок на чолі з Тетяною Райко - завідувачем Семенівської клубної філії. Святково вбрані в українські вишиванки, вони зустрічали гостей та відразу частували свіжими короваями, які самі ж і спекли. Чудове дійство на сцені - багато пісень, сценки, гумор переплітали зворушливу розповідь про село та земляків. Ніхто не залишився поза увагою. Вітали від малого до великого. Всіх ювілярів від 10 до 85 років, сімейні пари, які в злагоді живуть багато десятиліть, активістів і помічників у добрих справах. Окремі сердечні привітання учасникам АТО, а їх в маленькому селі троє, чорнобильцям,  мамам, що виховали гідних синів,  педагогам та ще багатьом, хто вірний своєму селу і сіє на землі добро і злагоду. Саме з вдячністю і повагою до односельців говорила Надія Арапіна, яка вже 20 років ділить з семенівцями свої радощі і біди, але прикипіла до села, яке стало рідним і своїм.

Своїми стали і гості свята, адже дружба ця зародилась давно. Ансамбль "Ретро" ЦКД "Зоря" переплітав свої пісенні подарунки з місцевими, Віра Слободніченко, головний спеціаліст відділу культури, молоді, туризму та охорони культурної спадщини Єланецької селищної ради, згадувала 30 річну співпрацю з талановитими артистами Семенівки, а Тетяна Савельєва, начальник відділу молоді, туризму та охорони культурної спадщини Єланецької селищної ради привітала присутніх від імені влади та особисто від Єланецького селищного голови Любові Баденко, відзначивши, що Водяно-Лоринська громада є однією з найкращих по благоустрою, дружною і цілеспрямованою, вручила квіти старості Тетяні Кирильчук та Почесну грамоту вокальному ансамблю "Семенівські дівчата".

Свято не закінчувалось довго, адже на дворі в великому казані лоскотала ніс запашна юшка, з глиняних макітер посміхалися вареники на всі лади, запрошуючи всіх до святкового сімейного столу. А потім - лотерея, вечір відпочинку, спогади і мрії на майбутнє.

 Усміхнені, щирі семенівці, осяяні чистим сріблом розкішного ставка та надзвичайно красивої природи, в своєму асфальтованому, охайному селі Семенівка, вірять в світле майбутнє, от тільки б діток та молоді побільше в село.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь