257 річниця села Велика Солона

Дата: 25.08.2021 16:59
Кількість переглядів: 692

Фото без опису

 

         Громада села Велика Солона урочисто та яскраво відзначила три знакові для неї події – День села, а саме – його 257 річницю, День прапора, 30 - річчя Незалежності України та зустріч із земляком – українським актором, заслуженим артистом України Вілорієм Пащенко, який спеціально приїхав у село щоб розділити спільну радість. На рахунку у Вілорія Івановича участь у понад 90 фільмах, серед них і фільм «У бій йдуть одні старі» де він блискуче зіграв роль лейтенанта Воробйова. Ще з поза ранку заполонили центральну площу аромати духмяного хліба з нового урожаю, паляниць, різноманітної випічки. Жителів частували смачною юшкою, пиріжками, котлетами, не обійшлося і без чарочки горілки  та канапок з українським салом. Не залишилась осторонь і школа яка теж прийняла участь у ярмарці  продаючі різноманітні солодощі. Також на ярмарку можна було придбати кавуни та дині.

         Велелюдна святкова програма розпочалася о 8 годині ранку у Свято – Нікольському храмі, де його настоятель - отець Георгій відправив Службу Божу за мир, добробут та процвітання у кожній родині, і рідній громаді, яка є одним із найстаріших представників на Миколаївщині. Люди молились за Україну і її народ.

         Концерт розпочали о 10 годині ранку. У сільському будинку культури.

У вітальному слові до земляків  староста Людмила Катанова відзначила значимість святкової події, привітала присутніх, побажала добра і щастя. Звучало  чимало сердечності і у виступах Любові Баденко, Єланецького селищного голови, та старост інших сіл, які приїхали розділити радість громади Велика Солона. Тепло поздоровив односельчан і отець Георгій.

         Щирим і зворушливим був виступ Тетяни Демченко, депутата обласної ради, уродженки села Велика Солона, під час якого з екрану транслювались документальні зйомки « з висоти пташиного польоту». Заради цього сюжету Тетяна Василівна піднялась на дельтаплані, на якому пролетіла над селом, щоб зробити такі прекрасні фото  краєвидів рідного села.

         Подарунки та вітання дарували Почесним жителям села, ветеранам праці, учасникам бойових дій на сході, чорнобильцям, найстарішим та наймолодшим жителям громади.

         Вшанували фермерів і підприємців, одноосібників та орендодавців, трактористів, вчителів медичних працівників, всіх тих, хто працює в своїх підсобних господарствах.

        Уся атмосфера дарувала серцю радість та  незабутність емоцій.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

??????Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь