Амброзія полинолиста – небезпечний для людини та довкілля бур’ян

Дата: 18.08.2021 11:45
Кількість переглядів: 621

Фото без опису

       Шановні мешканці Єланецької громади !

        Наступила пора року коли амброзія, яка поширена на нашій території,  найбільш шкідлива для людини - це період цвітіння, тобто коли вона викликає масові алергічні захворювання. Вдихання пилку амброзії може спричинити появу головного болю, нападів бронхіальної астми, риніту, тобто амброзійного полінозу. Кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових насінин, котрі піднімаючись з повітрям, переносяться вітром на велику відстань і, потрапивши в органи дихання людей, очі, ніс, бронхи, викликають слизотечу, погіршують зір. Підвищується температура тіла, з’являється кашель, головні болі, у найбільш чутливих приступи астми.
          Тобто, боротьба з бур’янами, у тому числі амброзією полинолистою, згідно з чинним законодавством – обов’язок кожного громадянина, підприємця та посадової особи.
         Найефективнішим способом боротьби з амброзією полинолистою в межах населених пунктів є виривання поодиноких рослин з корінням та проведення скошування, висапування до початку її цвітіння, з подальшим знищенням решток. Також ефективним, але і більш енергомістким способом є залуження засмічених ділянок, наприклад, газонними травами.

         Щоб уберги себе та своїх рідних від шкідливого впливу амброзії полинолистої, Єланецька селищна рада закликає всіх жителів громади          долучитися до активної боротьби з карантинним бур’яном.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь