Є хліб- то буде й пісня!

Дата: 03.08.2021 16:59
Кількість переглядів: 658

Фото без опису

"А духмяна паляниця

                              серед столу - як годиться,

                              на квітчастім рушникові,

                              щоби все було гаразд".

    Саме цією піснею розпочалося свято хліборобської слави- обжинки 2021  ПСП «Агрофірма Авангард». В затишному  святково оформленому кафе , гостинні господарі -  керівники Агрофірми «Авангард» -  родина Демченків радо зустрічали учасників гарячих жнив, які в цей день закінчилися. Стомлені, але щасливі і урочисті, вони  прийшли на свято, щоб разом, всією авангардівською сім'єю , відзначити перемогу. Всім колективом, гарячими оплесками зустріли гостей свята, артистів ЦКД "Зоря" на чолі з Єланецьким селищним головою  Л.Баденко та секретарем селищної ради А.Дереглазовою. При першому погляді на святковий зал, ніби сонце осліпила очі виставка-шедевр хлібопекарської майстерності місцевої пекарні. Рум'яні короваї, пишні хлібини ,вичурні рулети та булки,ніби сміючись, відразу переконали  всіх,хто в домі господар. А господарями життя є Святий Хліб і сильні мозолисті руки  тих, хто про хліб цей дбає. Тож від такого відчуття , відразу розправляються плечі, гордість наповнює серце, а вдячність зігріває душу. Перший коровай з добрими словами Любові Баденко вручається  керівникові господарства Григорію Демченку, який і розпочав свято зворушливою, змістовною промовою про хід, складнощі і успіхи затяжної,нелегкої, але успішної і щедрої зерно-збиральної кампанії. Як і годиться , за давньою традицією починати будь-яку справу з Молитви, всіх привітав настоятель Свято-Покровської Церкви Отець Василь.  Далі до привітань долучився послідовник Григорія Петровича - син Андрій Григорович, не залишилась осторонь привітань натхненник, координатор і порадник всіх повсякденних справ  Тетяна Василівна Демченко. Вона, як ніхто знається і на роботі і на вмінні заохотити і організувати будь-яку справу на належному рівні. І в кожній промові вражали обізнаність, взаєморозуміння та злагодженість процесу і глибока вдячність за вдалий колективний труд,  який увінчався успіхом. Всі слова привітань, побажань та подяки підкріплювались запальними піснями народного вокального ансамблю "Єланецька слобода" , які протягом всього свята задавали урочистий тон та гарний настрій присутнім. А до духовного радували  ще й  значними матеріальними подарунками. А їх отримали всі, ніхто не залишився поза увагою.  Приємною несподіванкою для кращих хліборобів стали Почесні Грамоти селищної ради та подарунки ,які вручили з теплими словами привітань Л.В. Баденко та А.В.Дереглазова. Подяки та грошові премії від керівників господарства вручили, насамперед,  ветеранам праці, яких шанобливо запросили на свято,а потім вітали і нагороджували транспортно-технічну групу- комбайнерів, водіїв, трактористів, працівників  току, тваринників і поварів-годувальків, рахівників і бухгалтерів,пекарів і різноробочих- всіх, хто причетний до процесу збирання урожаю. Згадувались різні тяжкі і кумедні історії, ділились враженнями, обмінювались порадами, будували плани на подальші роботи .І все це викликало почуття гордості за  наших хліборобів та  вдячності за їх нелегкий, але такий необхідний та почесний труд.

  До речі, в ПСП «Агрофірмі Авангард» такі заходи традиційні, звичні, проводяться на сільськогосподарські свята для всього колективу,щоб нагадати "що не хлібом єдиним живе людина", а є ще й духовність, відпочинок, спілкування. З піснею, гумором, танцями колектив об'єднується міцніше і на роботу націлюється впевнено і продуктивно. Хотілося, щоб в кожному господарстві проводились такі заходи, адже вони  підвищують гідність і самооцінку людини,показують її необхідність і повагу, згуртовують колектив.

         Свято, як завжди вдалося, враження і відгуки теплі і щирі. Як зауважила Єланецький селищний голова  Л.В. Баденко: « Починаючи від хлібопекарської виставки до останнього слова - зворушливо, пізнавально і по-людськи. Свято захопило мене і я відчула себе також в єдиній сім’ї.  Дякую  родині Демченків за запрошення, за те, що бережуть традиції, колективу -  за працю і вміння відпочити, культурі - за пісенне мереживо, Богу - за життя на нашій прекрасній землі. Хотілося і потрібно відроджувати такі свята праці в кожному трудовому колективі».

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь