Літо, літо, літечко…

Дата: 21.07.2021 14:35
Кількість переглядів: 592

Фото без опису

Літо, літо, літечко… – золота пора, про це найкраще знає люба дітвора. А побувати в таборі, добряче відпочити і набратися сил, щоб у новому навчальному році дати фору однокласникам, а у шкільному творі на звичну тему «Як я провів літні канікули» написати найяскравіші враження, чи не найпотаємніші бажання кожної дитини.

З початку літа для дітей закладів освіти Єланецької селищної ради було організовано 34 екскурсійних поїздки до міст Миколаєва, Вознесенська, Очакова, смт. Побузьке, с. Коблево, с. Шевченково Вітовського району, с.Парутине Очаківського району. Діти із захопленням відвідали Миколаївський зоопарк, поглибивши знання з навчальних дисциплін «Я досліджую світ», «Природознавство», «Біологія»; вчилися плавати у плавальних басейнах; захоплювалися дельфінарієм «Немо», що у с. Коблеве.

З метою вивчення історичного минулого рідного краю, знайомства з  визначними історичними місцями та пам’ятками України та Миколаївщини, учні відвідали Музей суднобудування і флоту, музейний комплекс «Старофлотські казарми», замок «Тамплієрів», музей ракетних військ стратегічного призначення, Національний історико-археологічний заповідник «Ольвія» та природний заповідник «Єланецький степ».

Перегляди цікавих дитячих мультиків і фільмів, сучасних вистав у кінотеатрах та театрах Миколаєва, справили на дітей незабутні враження.

Екскурсії для дітей були організовані за рахунок коштів місцевого бюджету та Демченко Т. В., депутата Миколаївської обласної ради.

У червні-липні 2021 року за кошти обласного бюджету відбулися заїзди організованих груп дітей закладів освіти Єланецької селищної ради на літній відпочинок до дитячих оздоровчих закладів, розташованих на узбережжі Чорного моря Миколаївської області (с. Рибаківка «Маяк» та
м. Очаків «Динамо»).

Із закладів освіти Єланецької громади відправлено у ці табори 11 дітей. З них: діти позбавлені батьківського піклування – 2 особи; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей –7 осіб; діти осіб, визнаних учасниками АТО – 1; діти, з числа потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи –1. Діти з радістю оздоровлюються у таких відпочинкових закладах, так як тут забезпечено активне дозвілля, не потрібно сидіти на уроках, робити домашні завдання і вести щоденники. Діти для себе відкривають світ цікавих ігор, тренінгів, вікторин, майстер-класів, поїздок, віртуальних мандрівок. Вони мають найціннішу нагоду та можливість поспілкуватися з однолітками, а також знайти нових друзів.

У липні 2021 року планується направлення дітей закладів освіти Єланецької селищної ради на відпочинок та оздоровлення до Чорного моря за кошти бюджету Єланецької селищної ради, рішення про придбання 5 таких путівок прийняте 14 липня 2021 року на 10 сесії 8 скликання Єланецької селищної ради. Першочергове право на відпочинок та оздоровлення мають діти соціально незахищених категорій (діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісті) у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів або помер унаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення антитерористичної операції, бойових дій чи збройних конфліктів, а також унаслідок захворювання, одержаного в період участі в антитерористичній операції; діти, один із батьків яких загинув під час масових акцій громадянського протесту або помер унаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час масових акцій громадянського протесту; діти, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти-інваліди).

Попереду ще безліч теплих і сонячних  днів, Тож побажаймо нашим дітям міцного здоровя, гарного відпочинку, море позитиву та щасливого дитинства!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь