25-річчя заснування природного заповідника «Єланецький степ»

Дата: 09.07.2021 17:23
Кількість переглядів: 975

Фото без опису

8–9 липня 2021 року відбулася науково-практична конференція до 25-річчя заснування природного заповідника «Єланецький степ» та відзначення Дня працівника природно-заповідної справи «Природно-заповідна справа та управління природоохоронними територіями на Миколаївщині». Учасником конференції від Єланецької територіальної громади була Бурлака Тетяна Юріївна, заступник Єланецького селищного голови.

 

8 липня 2021 року в рамках науково-практичної конференції відбулися офіційні заходи з нагоди професійного свята працівників природно-охоронної справи та секційні засідання у м. Миколаєві.

 

Учасники конференції мали можливість відвідати виставку «Симфонія фарб рідної природи. Заповідні місця Миколаївщини».

 

Вітали представників природоохоронної сфери Замазєєва Г.В., голова Миколаївської обласної ради, Решетілов Г.О., перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації. Були вручені грамоти та квіти з нагоди відзначення Дня працівників природно-заповідної справи.

 

У вітальному слові Галина В’ячеславівна Драбинюк, директор природного заповідника «Єланецький степ», наголосила на важливості справи, якою займаються представники природно-заповідної справи, подякувала науковцям, які досліжують флору і фауну території заповідника.

 

Конференція відбувалася у змішаному форматі: в онлайн режимі мали можливість виступити представники природоохоронної сфери України,  в очному форматі також до участі в конференції долучилися представники різних областей України та м. Києва. Були окреслені досягнення, проаналізовано наукові напрацювання та проблеми.

 

Олег Михайлович Деркач, директор регіонального ландшафтного парку «Тилігульський», у своєму виступі поділився приємними спогадами про те, як створювався природний заповідник «Єланецький степ». Добрим словом згадав ініціатора і активного сподвижника цієї справи Валентина Івановича Садовського.

 

Цікавим, змістовним і емоційним був виступ Тетяни Олександрівни Чичкалюк, кандидата економічних наук, доцента кафедри управління земельними ресурсами ЧНУ ім. Петра Могили.

 

У наступних виступах учасники конференції ділилися досвідом, вносили пропозиції щодо збереження та розширення територій природних заповідників, ландшафтних парків, виховання в підростаючого покоління бережливого ставлення до природи, тощо.

 

9 липня 2021 року учасники науково-практичної конференції зібралися на території природного заповідника «Єланецкий степ». Знову активне обговорення не тільки проблем, але й шляхів їх вирішення, милування природними красотами. Приємним сюрпризом для всіх став приїзд родини Садовських у заповідник «Єланецький степ».

 

Драбинюк Галина В’ячеславівна, директор природного заповідника «Єланецький степ» нагороджена грамотою Єланецького селищного голови  за самовіддану щоденну працю з побудови кращого екологічного майбутнього України, створення умов для перспективного розвитку природного заповідного фонду, активні дії щодо вирішення проблем  навколишнього середовища, активну життєву позицію та з нагоди 25-річчя заснування природного заповідника «Єланецький степ».

 

Бурлака Тетяна Юріївна, за дорученням Баденко Л. В., привітала Галину В’ячеславівну та наголосила на тому, що новостворена територіальна громада вважає природний заповідник «Єланецький степ» яскравою візитівкою Єланеччини і вбачає шляхи для його включення до туристичних маршрутів.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

 

 

 

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь