Про заходи щодо запобігання підтоплення території Єланецької селищної ради

Дата: 09.07.2021 15:52
Кількість переглядів: 551

Враховуючи складну ситуацію з підтоплення території громади 07.07.2021 року було проведено виїзд завідувача сектора цивільного захисту – Віталія Димчишина та начальника відділу матеріально-технічного забезпечення Єланецької селищної ради – Миколи Кирильчука з метою огляду стану справ в зв’язку можливим підтопленням  домогосподарств в с. Велідарівка та с. Маложенівка, а також огляду технічного стану та пропуску води гребель с. Велідарівка та Єланецького водосховища. На момент обстеження встановлено, що гребля в с. Велідарівка розмита в трьох місцях, вода йде через греблю. Силами Єланецької селищної ради та  ЄСКП «Єланецьводопостач» для збільшення пропускної спроможності  та недопущення підняття рівня води було розрито греблю в одному місці за допомогою екскаватора для додаткового спуску води. Напір води дуже сильний, але потроху слабшає. В с.Велідарівка проведено обстеження 4-х домогосподарств по вул. Молодіжна на предмет підтоплення. Встановлено, що підтоплені городи в чотирьох домогосподарствах.

Рівень води у Єланецькому водосховищі піднявся майже на 1 метр. Спуск греблі розчищено, він має велику пропускну спроможність. В с. Маложенівка рівень води теж піднявся на 1-1,5 метра. Затоплено та підтоплено 3 городи. Будівлі домогосподарств не підтоплені. Має місце затоплення містка, що зв’язує центр села Маложенівки з вулицею Зарічною. На даний час надано човен для перевезення людей, продуктів та предметів першої необхідності через річку на вул. Зарічну, де розташовано 11 домогосподарств та проживає 18 людей. Разом зі старостою села Тетяною Козуб проведено обстеження русла річки та будинків села, які можливо попадають в зону підтоплення від початку с.Маложенівка  до кінця с. Богодарівка.

07.07.2021 року розпорядженням селищного голови створена комісія з обстеження приватних житлових будинків з господарськими будівлями та присадибними ділянками, які постраждали внаслідок підтоплення водою в населених пунктах Єланецької селищної ради. На даний час комісія проводить подвірний обхід постраждалого населення для збору інформації по нанесенню  матеріальних збитків  в результаті повені. 

Загалом від підтоплення постраждало 69 присадибних ділянок. Жертв серед населення та підтоплення житлових приміщень немає.

Рівень води  в річці поступово знижується.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь