Про ситуацію щодо підтоплення території Єланецької селищної ради

Дата: 07.07.2021 17:51
Кількість переглядів: 590

 

Потужна злива, яка пролилася на півдні Кіровоградської області зі сторони Кетрисанівської територіальної громади, переповнила річку Гнилий Єланець. Рівень води русла, яке проходить через територію смт. Єланець піднявся близько 2 м. Унаслідок цього відбулося часткове руйнування греблі біля с. Півні та перелив води через греблі в смт. Єланець та с. Велідарівка.

На даний час існує загроза руйнації зазначених гребель, що може привести до значного скиду води в Єланецьке водосховище. Внаслідок розливу прибережної зони річки в смт. Єланець відбулося затоплення городів та прибудинкових територій громадян. У зоні розливу води в смт. Єланець опинилися вул.Набережна, Шевченко, Квітнева, Зелений Кут та Річна. У жителів, які проживають на цій території  відбулося підтоплення городів та погребів (всього 36 домогосподарств).

06.07.2015 року проведено позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Єланецької селищної ради «Про невідкладні заходи щодо запобігання підтоплення території Єланецької селищної ради», на якому надано доручення керівникам підприємств, організацій, установ, старостам населених пунктів з огляду на ситуацію, яка виникла в результаті виявлених фактів підтоплень територій та щодо здійснення заходів їх запобігання.

Створена комісія Єланецької селищної ради працює по визначенню кількості затоплених подвір’їв та нанесених матеріальних збитків. Загроза життю та руйнації житлових будинків в населених пунктах Єланецької селищної ради станом на 07.07.2021 року (12:00 год.), відсутня.

На Єланецькому водосховищі працює одна одиниця техніки для розчистки більшого витоку види з греблі водосховища.

На даний час (07.07.2021 року 15.00 год.) рівень води в річці Гнилий Єланець поступово спадає.

Питання щодо підтоплення території Єланецької селищної ради знаходиться на контролі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь