Психологічна реабілітація учасників АТО

Дата: 02.06.2021 15:15
Кількість переглядів: 336

ХТО МАЄ ПРАВО

Право на отримання послуг із психологічної реабілітації мають учасники антитерористичної операції з числа учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни.

Послуги із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції надаються безкоштовно.

 

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

Для отримання послуги із психологічної реабілітації учасник антитерористичної операції звертається із заявою довільної форми до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування).

До заяви додаються:

 

    • посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни;
    • документ, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з безпосереднім перебуванням в районах антитерористичної операції у період її проведення;
    • паспорт громадянина України.

ПРОЦЕДУРА

Учасник антитерористичної операції обирає суб’єкта надання послуг з оприлюдненого районними органами соціального захисту населення переліку суб’єктів надання таких послуг.

Районний орган соціального захисту населення, суб’єкт надання послуг та учасник антитерористичної операції укладають договір про надання послуг із психологічної реабілітації у трьох примірниках (по одному для кожної сторони).

Строки надання послуг із психологічної реабілітації визначаються індивідуально для кожного отримувача послуг залежно від його потреб, узгоджуються з отримувачем послуг або його законним представником після комплексного визначення індивідуальних потреб і зазначаються в індивідуальному плані реабілітації.

 Органи соціального захисту населення відшкодовують вартість проїзду до реабілітаційних установ та назад учаснику антитерористичної операції на підставі наступних документів:

    • заяви,
    • оригінали проїзних документів,
    • заповненого суб?´єктом надання послуг відривного корінця направлення на психологічну реабілітацію,
    • документу, що підтверджує особу.

Для одержання консультації можна звернутись до:

    • Центру допомоги учасникам АТО за адресою вул. Хрещатик, 36, каб. 115. Телефон для довідок: (044) 202 76 93, (067) 242 37 18;
    • Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО за телефонами у Києві,. Телефон для довідок: (044) 281 08 50, (044) 281 08 48;

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь