1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Дата: 02.06.2021 09:41
Кількість переглядів: 520

 

Міжнародний день захисту дітей, який відзначається в перший день літа, є одним з найстаріших міжнародних свят.  

Це радісне свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку.

Традиційно заходи до Міжнародного Дня захисту дітей проводяться на території нашої громади. Цьогоріч у всіх населених пунктах відбулися тематичні заходи, які були організовані закладами дошкільної та загальної середньої освіти, клубними працівниками, сільськими бібліотекарями, працівниками будинку творчості школярів та дитячо-юнацької спортивної школи. До заходів долучилися депутати різних рівнів, стаорсти сіл та спонсори.

Заходи проводились з огляду на ситуацію, яка склалася у зв’язку із світовою пандемією, було забезпечено дотримання карантинних та санітарних вимог.

Концертно-розважальною програмою «Щасливе дитинство» в селищі Єланець були передбачені біліотечні, спортивні та музичні зупинки.

Цього святкового дня, 1 червня, чарівний шкільний дзвінок лунав на центральній площі селища Єланець, запрошуючи дітлахів не на уроки, а на свято. За право надати дзвінок на літні канікули змагалися герої мультиків – Ведмідь Михайло та його подружки Даша і Маша. На поклик голосного дзвінка поспішили казкові герої: Літечко, Сонечко Ясне, Міні та Мікі Мауси. Герої разом із учасниками свята співали, танцювали, грали в ігри, відвідували пізнавальні цікаві зупинки.

«Музична зупинка». Цікава і захоплююча. Учні Єланецької музичної школи знайомили глядачів з музичними інструментами, презентували свої музичні здобутки. Музика окрилювала і надихала. Скрипалі, духовики, гітаристи, акордеоністи, піаністи і хореографи – всі знайшли свого шанувальника в концертній залі. Вокальні ансамблі та солісти Єланецької гуманітарної гімназії, Єланецького закладу загальної середньої освіти
І–ІІІ ступенів, дарували присутнім пісні про мир, літо і рідний Єланець. Щирі бурхливі оплески свідчили про майстерність виступаючих та гарний настрій всіх присутніх.

Будинок творчості школярів організував виставку дитячих малюнків під назвою «Лабораторія дитячих талантів» та майстер-клас з «Боді-Арту», старший інспектор сектору ювенальної превенції Вознесенського РУП Антонюк В. В. підготував «зупинку» під назвою «Служити і захищати», яка привертала увагу дорослих до проблем порятунку дітей від безлічі небезпек, які існують у світі, а для дітей було дуже цікаво оглянути та одягти на себе, потримати у руках індивідуальні засоби захисту працівників поліції: бронежилет, каску, щит, браслети, гумову палицю та інше, ознайомитися із спецтранспортом.

Представники служби у справах дітей Єланецької селищної ради познайомили учасників свята з їхніми правами та обовязками, вручили  на згадку буклети «Права дитини».

«Спортивна зупинка». У дитячо-юнацькій спортивній школі були проведені спортивні змагання з футболу та баскетболу.

«Зупинка бібліотечна» знайомила дітлахів із цікавинками книжкових полиць.

Усі діти Єланецької селищної ради (в кожному населеному пункті) у цей день отримали солодкі подарунки і привітання від Єланецької громади.

Проведення свята, Міжнародного Дня захисту дітей, ще раз нагадало нам, дорослим, що ми повинні дбати про дітей, адже вони – наше майбутнє!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь