1 червня – Міжнародний день захисту дітей

Дата: 02.06.2021 09:41
Кількість переглядів: 532

 

Фото без описуМіжнародний день захисту дітей, який відзначається в перший день літа, є одним з найстаріших міжнародних свят.  

Це радісне свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку.

Традиційно заходи до Міжнародного Дня захисту дітей проводяться на території нашої громади. Цьогоріч у всіх населених пунктах відбулися тематичні заходи, які були організовані закладами дошкільної та загальної середньої освіти, клубними працівниками, сільськими бібліотекарями, працівниками будинку творчості школярів та дитячо-юнацької спортивної школи. До заходів долучилися депутати різних рівнів, стаорсти сіл та спонсори.

Заходи проводились з огляду на ситуацію, яка склалася у зв’язку із світовою пандемією, було забезпечено дотримання карантинних та санітарних вимог.

Концертно-розважальною програмою «Щасливе дитинство» в селищі Єланець були передбачені біліотечні, спортивні та музичні зупинки.

Цього святкового дня, 1 червня, чарівний шкільний дзвінок лунав на центральній площі селища Єланець, запрошуючи дітлахів не на уроки, а на свято. За право надати дзвінок на літні канікули змагалися герої мультиків – Ведмідь Михайло та його подружки Даша і Маша. На поклик голосного дзвінка поспішили казкові герої: Літечко, Сонечко Ясне, Міні та Мікі Мауси. Герої разом із учасниками свята співали, танцювали, грали в ігри, відвідували пізнавальні цікаві зупинки.

«Музична зупинка». Цікава і захоплююча. Учні Єланецької музичної школи знайомили глядачів з музичними інструментами, презентували свої музичні здобутки. Музика окрилювала і надихала. Скрипалі, духовики, гітаристи, акордеоністи, піаністи і хореографи – всі знайшли свого шанувальника в концертній залі. Вокальні ансамблі та солісти Єланецької гуманітарної гімназії, Єланецького закладу загальної середньої освіти
І–ІІІ ступенів, дарували присутнім пісні про мир, літо і рідний Єланець. Щирі бурхливі оплески свідчили про майстерність виступаючих та гарний настрій всіх присутніх.

Будинок творчості школярів організував виставку дитячих малюнків під назвою «Лабораторія дитячих талантів» та майстер-клас з «Боді-Арту», старший інспектор сектору ювенальної превенції Вознесенського РУП Антонюк В. В. підготував «зупинку» під назвою «Служити і захищати», яка привертала увагу дорослих до проблем порятунку дітей від безлічі небезпек, які існують у світі, а для дітей було дуже цікаво оглянути та одягти на себе, потримати у руках індивідуальні засоби захисту працівників поліції: бронежилет, каску, щит, браслети, гумову палицю та інше, ознайомитися із спецтранспортом.

Представники служби у справах дітей Єланецької селищної ради познайомили учасників свята з їхніми правами та обовязками, вручили  на згадку буклети «Права дитини».

«Спортивна зупинка». У дитячо-юнацькій спортивній школі були проведені спортивні змагання з футболу та баскетболу.

«Зупинка бібліотечна» знайомила дітлахів із цікавинками книжкових полиць.

Усі діти Єланецької селищної ради (в кожному населеному пункті) у цей день отримали солодкі подарунки і привітання від Єланецької громади.

Проведення свята, Міжнародного Дня захисту дітей, ще раз нагадало нам, дорослим, що ми повинні дбати про дітей, адже вони – наше майбутнє!

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь