Дякуємо за перемогу!

Дата: 07.05.2021 16:12
Кількість переглядів: 839

         76 років минає від незабутнього травня 1945 року,  а й сьогодні величний подвиг захисників і визволителів Вітчизни символізує тріумф справедливості, залишається невичерпним джерелом патріотизму та великої віри у свої сили.

       Та не згасає пам’ять про полеглих героїв і живе щира вдячність учасникам тих буремних подій, що залишились серед нас.

 

                На території Єланецької селищної ради залишився єдиний свідок тих страшних подій,  учасник бойових дій, особа з інвалідністю внаслідок  Другої світової війни Герасимчук Гнат Данилович.

         Гнат Данилович народився в 1924 році на Житомирщині, а коли йому виповнилося  3 роки з родиною переїхав до Єланеччини. До війни встиг закінчити початкову школу в селі Гражданка та семирічку в селі Костянтинівка Братського району. Вже з початку липня 1941 року разом з односельчанами копав траншеї  в селі Семенівка Новоодеського району. В кінці серпня 1943 року  разом з іншою молоддю був вигнаний німцями в місто Миколаїв будувати міст через річку Південний Буг, звідки разом з товаришами втекли до Братського району. В 1944 році був мобілізований Братським військкоматом та направлений на фронт у складі 162 артилерійського полку. Цей полк охороняв аеродроми і супроводжував бойові вильоти літаків. Бойовий шлях полку почався від Москви і дійшов до західної Європи. Гнат Данилович День Перемоги зустрів у місті Брно ( Чехословаччина). Пройшов шляхами Румунії, Болгарії та закінчив службу у місті Вац (Угорщина). Звідти  й мобілізувався у 1947 році.

         Держава гідно оцінила і нагородила  Герасимчука Гната Даниловича двома орденами «Вітчизняної війни» та «За мужність». Ветеран має багато бойових і  трудових медалей  та відзнак.

         Після війни до виходу на пенсію Гнат Данилович працював у рідному колгоспі «Жовтень».

         Сьогодні, напередодні Великого свята Перемоги, селищний голова Любов Баденко  та начальник відділу соціального захисту населення Єланецької селищної ради Тетяна Ліснічук відвідали ветерана, подякували за незламну мужність та патріотизм.

         З селищного бюджету виділено кошти для надання йому одноразової матеріальної допомоги до Дня Перемоги у сумі 30 тис. грн.

         Від імені громади щиро вітаємо Гната Даниловича та низько вклоняємося подвигу тих, хто проявляючи нечуваний героїзм, сміливість та відвагу зуміли врятувати світ від нацистського поневолення.

Священний обов’язок кожного з нас – бути гідними подвигу батьків і дідів та зробити все для того, щоб на мирній землі виховувати дітей, радіти успіхам у досягненні трудових цілей.

Саме подвиг ветеранів Другої Світової війни надихає сучасників до нових героїчних вчинків. Адже завдячуючи їм, ми маємо яскравий приклад незламності духу, сили волі та того, як сильно потрібно любити свою Україну, аби подолати ворога та вибороти перемогу.

Сердечно бажаємо усім ветеранам миру і злагоди, доброго здоров’я, щасливих і довгих літ життя, добробуту і благополуччя в родині. З наступаючим Днем Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь