НЕ ПЛАТИШ – ПРАЦЮЙ

Дата: 29.04.2021 11:27
Кількість переглядів: 813

Державою посилено захист дітей, які мають право на одержання аліментів. На сьогодні законодавство передбачає достатньо жорсткі заходи впливу на осіб, які заборгували зі сплати аліментів. Серед цих заходів – застосування адміністративного стягнення у вигляді суспільно корисних робіт.
    Суспільно корисні роботи полягають у виконанні особою, яка вчинила адміністративне правопорушення, оплачуваних робіт (ст. 31-1 КУпАП). Згідно з цією нормою вибір виду цих робіт та перелік об’єктів, на яких порушники мають їх виконувати, покладено на відповідний орган місцевого самоврядування. Статтею 3253 КУпАП передбачено, що на власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу, за місцем виконання порушником суспільно корисних робіт, покладається, зокрема, нарахування плати порушнику за виконання суспільно корисних робіт та перерахування її на відповідний рахунок органу державної виконавчої служби для подальшого погашення заборгованості зі сплати аліментів. Рішенням  Єланецької селищної ради № 5 від 06.01.2021 року визначений та погоджений перелік об’єктів, на яких правопорушники  будуть відбувати суспільно  корисні роботи  та види цих робіт на 2021 рік.

     На початку року по обліку Єланецького сектору пройшло 3 особи притягнених до суспільно  корисних робіт. На даний час знаходиться на обліку два правопорушника.
    28.04.2021 року старшим інспектором Єланецького районного сектору філії Державної установи “Центру пробації” у Миколаївській області  Віталієм Хмурінським було проведено перевірку порядку та умов відбування адміністративного стягнення  правопорушником, який відбуває  суспільно корисні роботи в  Єланецькій селищній раді.
    Під час перевірки правопорушник перебував на робочому місці та виконував роботу з благоустрою  території селища,  тим самим забезпечуючи умови на нормальне життя та задоволення інтересів своєї дитини.

 Призначенням стягнення є не тільки погашення наявної заборгованості з аліментів, а й  справляє виховний характер на правопорушника, оскільки його примусово залучають до суспільно корисної праці. Виховна функція покликана витіснити безвідповідальне, легковажне ставлення до такої проблеми, як несплата аліментів. Виконання адміністративного стягнення виховує і в подальшому змушує дотримуватися правослухняної поведінки.
   

 Єланецький районний сектор філії Державної установи «Центр пробації»
у Миколаївській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь