35-та річниця Чорнобильської трагедії

Дата: 26.04.2021 16:43
Кількість переглядів: 898

Тридцять п’ять років тому на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в світовій історії техногенна катастрофа, якій судилося стати незагоєною раною для всього людства. Страшна ядерна аварія забрала життя і здоров’я тисяч наших співвітчизників, спричинила тяжкі екологічні наслідки, відізвалася болем та стражданнями у багатьох родинах.

Багато єланчан стали ліквідаторами наслідків Чорнобильської катастрофи, заплативши за порятунок світу найдорожчим – своїм здоров’ям. Багато з них, на жаль, передчасно пішли з життя.

Сьогодні,  26 квітня 2021 року, у Парку Слави селища Єланець відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку Чорнобильської трагедії. В заходах взяли участь ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС, Єланецький селищний голова Любов Баденко, заступники селищного голови, керівники та трудові колективи установ, підприємств організацій.

Настоятель Храму Пресвятої Богородиці о.Миколай провів літію за загиблими.

Ліквідатори ЧАЕС були запрошені на зустріч з аматорами сцени, які підготували невеличку програму спогадів про ті рокові дні.

Хвилиною мовчання присутні вшанували світлу пам’ять про тих героїв, які врятували світ ціною власного життя. У цю скорботну мить кожен подумки дякував усім, хто ризикуючи власним здоров’ям, ліквідовував наслідки аварії, відроджував і нині відроджує нове життя на обпаленій радіацієюземлі.

Слова подяки та найтепліші побажання здоров'я, міцності духу, сімейного благополуччя та оптимізму чорнобильцям висловила селищний голова  Любов Баденко. До слова долучилася начальник відділу соціального захисту населення Єланецької селищної ради Тетяна Ліснічук, яка надала роз’яснення щодо надання пільг та матеріальної допомоги, на які мають право ліквідатори ЧАЕС та закликала звертатися до відділу соціального захисту населення селищної ради для їх отримання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь