Позачергове засідання комісії ТЕБ та НС

Дата: 26.03.2021 17:29
Кількість переглядів: 993

Сьогодні, 26.03.2021 року, під головуванням селищного голови Любові Баденко відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Єланецької селищної ради. Члени комісії обговорили складну епідемічну ситуацію в Миколаївській області, зростаючу кількість госпіталізацій пацієнтів з підтвердженим діагнозом COVID-19 та підозрою на коронавірусну інфекцію, завантаженість ліжок, які підключені до подачі кисню. Рішенням позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 25 березня 2021 року (протокол №14), з 00.00 годин 00 хвилин 27 березня 2021 на адміністративній території Миколаївської області встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

 

 

 

Комісією були розглянуто стан епідемічної ситуації щодо поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 на території Єланецької селищної ради та обговорено додаткові заходи контролю за дотриманням  протиепідемічних обмежень та організацію заходів  з ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій.

 

Заслухавши та обговоривши питання, комісія вирішила:

  •  забезпечити жорсткий контроль за виконанням карантинних вимог на території Єланецької громади згідно із постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та дотриманням протиепідемічних обмежень, передбачених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки;
  •   обмежити кількість  відвідувачів до  абонентських служб, Центру надання адміністративних послуг, центру зайнятості населення, Пенсійного фонду, відділу соціального захисту населення, Укрпошти та банків шляхом запровадження електронної черги, попереднього запису за телефоном, подання заяв та звернень на електронні адреси;
  • відновити щоденне проведення регулярних  перевірок створеною робочою групою щодо дотримання санітарного законодавства, протиепідемічних заходів під час карантину в  закладах громадського харчування, магазинах, ринку, розважальних закладах та інших об’єктах громадської діяльності і висвітлювати цю роботу у засобах масової інформації;
  •   заборонити проведення масових закладів (розважальних,рекламних, культурних та інших) у всіх закладах культури Єланецької селищної ради;
  •  забезпечити дотримання інфекційного контролю в центрі первинної медикосанітарної допомоги та поліклінічному відділенні лікарні, у тому числі здійснити  розмежування потоків пацієнтів. Прийом хворих з ознаками гострих респіраторних захворювань здійснювати в приміщеннях з окремим входом. Не допускати скупчення відвідувачів закладів охорони здоров’я в коридорах, біля реєстратури тощо.

 

Також прийнято рішення щодо закладів освіти, з 29.03.2021року учні 5-11 класів  переходять на дистанційну форму навчання. Початкові класи навчаються у звичайному режимі, крім початкових класів Єланецької ЗОШ, в яких з 29 березня по 2 квітня продовжено канікули.

        Заборонено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.

        Дозволено торгівлю підприємцям, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин.

          Діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси здійснюватиметься за попереднім записом.

 

Також було розглянуті питання про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів та в природних екосистемах на території природного заповідника «Єланецький степ», сільськогосподарських угідь на території громади  в пожежонебезпечний період 2021 року та про невідкладні заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах Єланецької селищної ради  та  затверджено перелік місць масового відпочинку населення на водних об’єктах у літній період 2021 року.

 

За підсумками розгляду питань комісією надані відповідні протокольні доручення старостам сіл, керівникам підприємств, установ та організацій.

Фото без описуФото без описуФото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь