Харчування в закладах освіти на постійному контролі

Дата: 26.03.2021 09:36
Кількість переглядів: 772

25 березня 2021 року відбувся семінар-навчання керівників закладів загальної середньої освіти Єланецької селищної ради, комірників, медичних сестер, відповідальних осіб за організацію харчування. Захід відбувся з дотриманням карантинних вимог (температурний скринінг, масковий режим, дотримання дистанції).

За запрошенням Єланецької селищної ради навчання проведено Фоменко Людмилою Петрівною, головним спеціалістом відділу державного контролю та санітарної охорони території управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

У семінарі-навчанні взяли участь: Бурлака Т. Ю., заступник Єланецького селищного голови, Соколов А. М., начальник Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, Головань С. В., начальник відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради.

Під час навчання учасники отримали детальну інформацію щодо:

  • використання нормативно-правової бази під час організації харчування;
  • порядку підготовки перспективного меню;
  • дотримання норм харчування та варіантів урізноманітнення меню в межах існуючого законодавства;
  • розроблення та затвердження технологічних карток готових страв згідно збірника рецептурних блюд для харчування школярів;
  • ведення журналів брокеражу та журналу контролю виконання норм харчування;
  • товарного сусідства продуктів, тощо.

Виокремлено питання дотримання законодавства щодо карантинних обмежень в цілому під час організації освітнього процесу та організації харчування в період карантину зокрема.

У своєму виступі Соколов А. М., начальник Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, наголосив на важливості контролю за якістю продуктів та готових страв, звернув увагу присутніх на необхідності здіснення систематичних перевірок усіх необхідних документів та відстеження термінів зберігання продуктів.

Учасники навчання мали можливість озвучити проблемні питання щодо організації харчування в закладах освіти та отримати відповіді від фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

Питання контролю за якістю харчування дітей залишається на контролі в Єланецькій селищній раді!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь