До відома осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

Дата: 22.03.2021 10:30
Кількість переглядів: 582

Про декларування особами уповноваженими

на виконання функцій держави або місцевого

самоврядування доходів за 2020 рік

 

Доводимо до Вашого відома, що до осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування відносяться депутати місцевих рад, сільські, селищні голови і посадові особи органів місцевого самоврядування.

Згідно з частиною третьою статті 8 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" на усіх депутатів поширюються вимоги та обмеження, які встановлені Законом України "Про запобігання корупції".   

Відповідно до статті 45 Закону України "Про запобігання корупції" суб'єкти на яких поширюється дія цього Закону зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати декларацію про доходи отримані за минулий рік за затвердженою формою.

З 2017 року депутати місцевих рад, сільські, селищні голови та посадові особи органів місцевого самоврядування подають електронну декларацію шляхом заповнення на офіційному веб-сайті НАЗК "Єдиного державного реєстру декларацій, осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування". Для подання щорічної електронної декларації осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування необхідно отримати ключі електронного цифрового підпису. Зробити це можна швидко і безкоштовно в Акредитованому центрі сертифікації ключів при фіскальній службі або в будь-якій іншій організації, уповноваженій видавати ключі ЕЦП фізичним і юридичним особам, а також через систему  "Приват 24".

Звертаємо увагу, на те, що за несвоєчасне подання електронної декларації карається накладенням штрафу від 50 до  100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч.1 статті 1726 КУпАП);

- неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунку в установі банку-нерезидента або про суттєвої зміни у майновому стані карається накладенням штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних  мінімумів доходів громадян (ч.2 статті 1726 КУпАП);

- подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування карається накладення штрафу від 1 тис. до 2 тис. 500  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч.4 статті 1726 КУпАП);

- подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (стаття 1726 КУпАП);

- подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої  Законом України "Про запобігання корупції", або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації - караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років (3663 КК України).

Враховуючи вищенаведене, просимо до 00 години 00 хвилини             01 квітня 2021 року  самостійно заповнити та подати щорічну електрону декларацію за 2020 рік, на офіційному веб-сайті НАЗК "Єдиного державного реєстру декларацій, осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", враховуючи "роз'яснення Національного агентства з питань запобігання корупції щодо застосування окремих положень Закону України "Про запобігання корупції" стосовно заходів фінансового характеру", які розміщені на сайті.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь