Розгляд актуальних питань Дошкілля

Дата: 16.03.2021 09:35
Кількість переглядів: 654

12 березня 2021 року відбулася нарада керівників закладів дошкільної освіти Єланецької селищної ради за участю Бурлаки Тетяни Юріївни, заступника Єланецького селищного голови, Головань Світлани Валеріївни, начальника відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради, Соколова Андрія Михайловича, начальника Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області,.

Порядком денним наради було передбачено розгляд таких питань:

1. Про стан ведення ділової документації в закладі дошкільної освіти.

2. Про формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти.

3. Про Базовий компонент дошкільної освіти.

4. Про стан організації харчування в ЗДО.

5. Про проведення заходів із благоустрою територій ЗДО.

У 2021 році заклади дошкільної освіти передано в оперативне управління відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради.

На нараді з керівниками закладів дошкільної освіти вкотре були розглянуті актуальні питання організації діяльності закладів освіти.

Одним із важливих питань є ведення ділової документації.
С. В. Головань, начальник відділу освіти та спорту Єланецької селищної ради, ознайомила учасників наради із переліком необхідної документації, зупинилася на особливостях оформлення відповідних журналів, наказів, тощо.

Турчевська О. В., директор КУ «Єланецький ЦПР ПП» наголосила на важливості формування внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти, ознайомила присутніх із наказом державної служби якості освіти України від 30 листопада 2020 року №01-11/71, яким затвердженого Методичні рекомендації з даного питання.

Серед актуальних питань освітньої галузі розглянуто заходи щодо реалізації Базового компонента дошкільної освіти (наказ МОН України  від 12 січня 2021 року № 33). Турчевська О. В., директор КУ «Єланецький ЦПР ПП», ознайомила присутніх із освітніми напрямами інваріантного та варіативного складників дошкільної освіти. Олена Вікторівна наголосила на важливості забезпечення умов реалізації стандарту дошкільної освіти, серед яких:

  • участь сімї в розвитку дитини;
  • взаємодія закладів дошкільної освіти з сім’ями дітей як учасниками освітнього процесу;
  • педагог як фахівець, який стимулює розвиток дитини;
  • зміст та організація освітнього процесу;
  • універсальний дизайн у ЗДО;
  • наступність між дошкільною та початковою освітою в реалізації перспектив розвитку дитини;
  • роль суспільства/громади у забезпеченні доступної та якісної освіти.

Бурлака Т. Ю., заступник селищного голови, ознайомила присутніх із результатами вивчення стану харчування в закладах дошкільної освіти робочою групою у складі депутатів селищної ради. Детально зупинилася на недоліках, виявлених під час об’їзду закладів освіти, наголосила на безумовному дотриманні вимог нормативно-правових документів та відповідальності керівників за організацію та якість харчування дітей.

У своєму виступі Соколов А. М., начальник Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, відзначив позитивні зрушення щодо придбання обладнання та приведення у відповідність до нормативних вимог  харчоблоків закладів дошкільної освіти, зосередив увагу присутніх на виконанні приписів Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області та продовження роботи щодо запровадження системи НАССР у закладах освіти. Андрій Михайлович наголосив на необхідності проведення навчання відповідальних осіб за харчування в ЗДО із залученням фахівців Єланецького міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, вирішенні питання придбання приладів (систем) доочистки води, продовження роботи по облаштуванню харчоблоків.

Серед важливих питань було розглянуто питання обліку, обстеження умов проживання та вивчення проблем дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із багатодітних і малозабезпечених сімей, поновлення списків дітей, вказаних категорій, які відвідують заклади дошкільної освіти.

До відома керівників закладів освіти доведено інформацію про проведення двомісячника чистоти, благоустрою та озеленення території Єланецької селищної ради. Зобовязано навести порядок на прилеглих до дитячих садків територіях, висадити фруктові дерева, кущі та квіти.

За результатами наради надано відповідні доручення.


Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь