14 березня - День Калинівської трагедії.

Дата: 15.03.2021 11:17
Кількість переглядів: 559

Війна...Страшне слово, скільки в ньому ненависті, злості, крові, сліз, розбитих сердець, скалічених доль, смертей, болю...

У березні 1944 року, в село Калинівка заїхали три бронетранспортери, німецькі солдати оточили село та нікого не випускали за його межі. Катування і розправа над мирними жителями тривала майже 7 годин. В селі не було жодного подвір'я, хати куди б не вдерлися німецькі карателі. Були такі сім'ї, які фашисти знищили повністю. Але цим трагедія не закінчилося, німці зігнали мирних жителів в один із будинків, облили гасом і підпалили. Полум’я швидко розгорілося, люди намагалися вилізти через вікна, але нелюди стріляли по ним. Сьогоднішній день це світла пам'ять про тих хто заслужив право жити, але нажаль не дожив до цього дня.

Щороку, 14 березня, мешканці села Калинівка вшановуємо пам'ять найстрашнішого дня в історії села - Дня Калинівської трагедії. Традиційно, мешканці села  поклали квіти до меморіалу "Скорботної матері" та до Братської могили.

В Калинівській сільській бібліотеці-філії сільським бібліотекарем Інною Гапоновою презентована виставка "У тиші врочистій до пам'яті йдемо".

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь