Питання дня

Дата: 01.03.2021 16:31
Кількість переглядів: 1678

Питання дня

Артем Чорноморов, народний депутат України

«Я запитую, а ви розповідайте, як живе громада, які проблеми, і чим я можу вам допомогти»

У п’ятницю, 26 лютого ц.р., народний депутат України Артем Чорноморов побував з робочою поїздкою на Єланеччині, провів зустріч за «круглим столом» з Єланецьким селищним головою Любов Баденко та головою райдержадміністрації Наталією Гайчевою. У засіданні також взяли участь перший заступник селищного голови Олександр Селютін, голова постійної комісії селищної ради з питань планування бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку та інвистицій Тетяна Гавенко, депутат Вознесенської районної ради Олексій Спину та завідуюча сектором комунальної власності, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства селищної ради Олена Кирильчук.

На початку засідання народний депутат розповів про свою роботу у Верховній Раді, зазначив, що на відміну від інших депутатів він не блокував, а голосував за бюджет-2021, розуміючи важливість його вчасного прийняття для держави. Відкидаючи популізм, якого за його словами так багато у політиків, він визначився у пріоритетних напрямках своєї роботи – це допомога громадам Вознесенського виборчого округу у ремонті доріг, водозабезпеченні та вирішенні інших нагальних питань.

- Я задоволений, що ви не поділили район на маленькі «князівства», а залишилися однією об’єднаною територіальною громадою. Як показує практика, разом набагато легше долати труднощі.

Артем Олегович поцікавився у селищного голови, як планують розпорядитися землею, переданою держгеокадастром у розпорядження Єланецької селищної ради, та зазначив, що варто землю не продати на аукціонах, а здати в довгострокову оренду, адже це єдине вагоме джерело наповнення селищного бюджету.

Чи буде водогін і чи під силу нам його фінансування?

Попри гострі запитання учасників «круглого столу» щодо будівництва Єланецького водогону із с. Софіївка Новобузького району, народний депутат розповів, що держава врахувала критичну ситуацію з питною водою на Єланеччині, а тому водогін однозначно будуватиметься.

З цього приводу Єланецький селищний голова Любов Баденко, зазначила, що депутати селищної ради на останній сесії зарезервували 2 млн грн на виготовлення проектно-кошторисної документації водогону, але така велика сума «важкопідйомна» для селищного бюджету.

Артем Олегович з розумінням поставився до цієї проблеми і підкреслив, що будівництво водогону знаходиться на його особистому контролі, а ще він пообіцяв профінансувати вищезазначену суму на виготовлення проектно-кошторисної документації для Єланецького водогону.

…А з дорогами ситуація критична!!!

Коли розмова зайшла про наші дороги, народний депутат сказав: «А тут новини не дуже приємні». Не дивлячись на обіцянки чиновників усіх рівнів, будівництво дороги Р-55 у бетоні від Возсіятського до Вознесенська під великим сумнівом.

- Я з народними депутатами від Миколаївської області зробив все можливе і неможливе, щоб на будівництво та ремонт доріг для області з держбюджету було виділено 6,2 млрд грн. Це на 2 млрд більше, ніж торік. Та, на превеликий жаль я з глибоким розчаруванням дізнаюся, що заплановане будівництво дороги від Возсіятського до Вознесенська відтерміновується через відсутність проектно-кошторисної документації. Мене, м’яко кажучи, дивує інертність та незрозуміла позиція заступника начальника Миколаївської Служби автомобільних доріг Владислава Невеселого, депутатів обласної ради, по Вознесенському виборчому округу щодо вирішення цієї проблеми.

А ще знаю, що депутати районної ради минулого скликання з головою райради Василем Богданцевим на виготовлення проектно-кошторисної документації вищезазначеного відрізка дороги виділили співфінансування у сумі 200 тис. грн. Чому не виготовлено документацію і хто в цьому винен, будемо розбиратися. Та все ж зазначу, що виправити цю критичну ситуацію ще не пізно, адже будівництво бетонної дороги Р-55 навесні розпочнеться там, де є документація – від Веселинового до Вознесенська. Запитуєте, що з ремонтом дороги на Нову Одесу? Відповідаю: поки що ні проекту, ні грошей…

Після засідання «круглого столу» народний депутат Артем Чорноморов провів особистий прийом громадян.

Ю.Латій.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь