Належна життєдіяльність Єланецької громади – першочергове завдання громади

Дата: 23.02.2021 11:37
Кількість переглядів: 918

Про резерви збільшення податкової спроможності Єланецької громади йшлося на нараді робочої комісії з інвентаризації всіх земель Єланецької громади, в тому числі державних земель переданих в комунальну власність.

 

Єланецький селищний голова Любов Баденко неодноразово піднімала  питання додаткового надходження  коштів до селищного бюджету. Як зауважила селищний голова, з метою розширення податкової бази необхідно врегулювати питання належної сплати земельних податків, орендної плати за землю, єдиного податку, налагодити механізм сплати податків за реалізовану сільгоспвиробниками продукцію, легалізувати найману працю.

Розпорядженням селищного голови від 18.02.2021 року №30 створено робочу групу, з метою цільового ефективного використання земель та збільшення надходжень від плати за землю до бюджету громади, виявлення інвестиційно-привабливих земельних ділянок, право оренди яких може бути запропоноване для продажу на земельних торгах, а також з метою використання всіх резервів щодо наповнення місцевого бюджету.

В роботі комісії взяли участь:

  • Селютін Олександр Миколайович – перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради;
  • Шатохіна Людмила Іванівна – начальник відділу земельних відносин та агропромислового розвитку;
  • Хізніченко Марина Михайлівна – завідуюча сектором з юридичних питань;
  • Ярмощук Світлана Анатоліївна – начальник Єланецького відділу ДПІ;
  • Катанова Людмила Олександрівна – староста села Велика Солона.

Основним завданням комісії є виявлення резервів збільшення надходжень від сплати за землю до місцевого бюджету та виявлення земельних ділянок, які використовуються без оформлення відповідних прав на землю та їх обмежень, або права користування якими не встановлено та не здійснено його державну реєстрацію. Для цього, як зауважує Любов Василівна Баденко, необхідно, щоб всі об’єкти нерухомості та земля були обліковані, а всі суб’єкти підприємницької діяльності зареєстровані та діяли у правовому полі, наймані робітники працювали легально.

 

«Також, варто звернути увагу на реалізацію підакцизної продукції – алкогольних та тютюнових виробів, а також палива» – наголосила Любов Баденко. «Наскільки успішною та самодостатньою буде наша громада – залежить в першу чергу від кожного з нас» - наголошує селищний голова. «Не може бути так, що технічний працівник у школі сплачує податків більше ніж громадянин, який обробляє більше 2 гектарів землі, реалізує продукцію, отримує доходи і не сплачує взагалі нічого». «Всі, хто ухиляється від сплати податків повинен усвідомити, що саме від нього залежить якість харчування дітей у школах та садочках, світло, тепло та належні умови у Єланецькій лікарні, відповідний стан доріг, виплата заробітньої плати вчителям та медикам. Тепер утримувати і фінансувати це все держава не буде, це завдання громади» - наголосила Любов Баденко.

 

Відтак, за результатами наради, робочій комісії з інвентаризації всіх земель Єланецької громади та старостам, спільно із представниками податкової служби, визначено завдання вжити заходів щодо розроблення механізму збільшення податкової спроможності бюджету громади та розширення податкової бази.

 

Наразі старости сіл працюють над розробленням бази даних власників земельних ділянок населених пунктів, яка дозволить фіксувати хто якою землею користується, чи сплачуються за це податки, використовується чи не використовується земля, відомості про наявні договори оренди та інше. Власникам земельних ділянок, які обробляються без відповідних документів, рекомендовано належним чином їх оформити, або ж укласти договори оренди.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь