Заходи з нагоди 32-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан та вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 16.02.2021 09:06
Кількість переглядів: 464

ТЕПЛА ЗУСТРІЧ У МОРОЗНИЙ ДЕНЬ.

 

Традиційна зустріч єланчан з афганцями своєю щирістю, взаємоповагою дійсно зігріла серця в цей морозний лютневий день 32 річниці виведення військ з Афганістану. Ні організатори, ні самі афганці не змогли залишити без уваги цю дату. Дружною зграйкою, на чолі з селищним головою Л. Баденко та головою спілки воїнів-інтернаціоналістів С. Черніком, вони поспішали до пам'ятного знаку воїнам- інтернаціоналістам щоб покласти квіти та згадати побратимів, яких в строю вже нема. Біля пам'ятника їх чекали односельці та працівники ЦКД "Зоря", щоб вкотре добрим словом, улюбленими піснями, посмішками підтримки і розуміння висловити афганцям свою вдячність і повагу за подвиг їхньої юності, відданість і відповідальність перед обов'язком солдата Батьківщини. Протягом 32 років ці зустрічі цікавіші і різноманітніші, але завжди зворушливі і щирі.

І кожен рік Л. Баденко знаходить інші, ще більш зворушливіші слова для своїх "пацанів", зустрічі з якими завжди ініціювала і підтримувала. Зі сльозами сприймається Хвилина Мовчання за загиблими побратимами і нашими земляками - Володимиром Розкидним та Анатолієм Домашевичем. Пізніше, на іх могилах в селах Маложенівка та Ясногородка теж запалають червоні гвоздики на білому снігу, як символ нашої пам'яті і визнання.

 

Щиро привітав побратимів і С. Чернік. Зауважив, ця дата дійсно важлива для воїнів-інтернаціоналістів і ми будемо відзначати її, скільки і нашої пам'яті, бо дуже образливо коли в інших районах вона забута давно. А ще, вручив почесну нагороду – «Медаль за заслуги ІІІ ст.» селищному голові за постійну підтримку і повагу до захисників-ветеранів, які як зазначила ведуча В.Слободніченко, прийняли естафету від ветеранів старшого покоління, котрі, на жаль вже всі пішли в небуття. А афганці - залишаються прикладом хоробрості і мужності для підростаючого покоління.

 

З любов'ю і пошаною звучали пісні у виконанні гурту "Шлягер", "Козацька кварта", соліста Г. Голованя і страшенно відчувалось, як ми скучили за таким спілкуванням, як хочеться жити в мирі, спокої, достатку і посміхатись одне одному на наших простих сільських святах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь